Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Fransk.

Anbefalte forkunnskaper

Det anbefales å ha et nivå tilsvarende nivå 2 fra videregående skole (tidligere B-språk eller C-språk), alternativ B1-nivå ifølge Det felles europeiske rammeverket for språk. Språkkurs og tidligere opphold i Frankrike vil også være en fordel. Vi anbefaler ikke å følge studiet uten noen forkunnskaper, da dette vil være svært arbeidskrevende.

Innhold

Nyere fransk litteratur, litteraturhistorie og tekstanalyse.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene ha tilegnet seg kunnskaper om nyere fransk litteratur. De skal kunne forstå hovedinnholdet i skriftlige og muntlige tekster på fransk og kunne kommunisere både muntlig og skriftlig. De skal dessuten kunne lage enkle analyser og tolkninger av tekstene og samtidig sette dem inn i en historisk og samfunnsmessig sammenheng.

Vilkår for å gå opp til eksamen

To skriftlige oppgaver. En muntlig presentasjon (utgår for studenter i Lektorutdanningen). Informasjon om vilkår for å gå opp til eksamen vil gis i Canvas. For studenter i Lektorutdanningen gjelder følgende eksamenskrav: godkjent praksis.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger og seminarer. Studentaktive arbeidsformer og bruk av digitale ressurser. For studenter i lektorutdanning, trinn 8-13, inngår praksis.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilgang for privatister

Nei.

Tilbys som enkeltemne

Ja, hvis ledig plass.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Generell studiekompetanse.

Eksamen

Mappe med to oppgaver. Bestått/ikke bestått. Informasjon om innholdet i mappen vil gjøres kjent i Canvas.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
FR-123 – Fransk litteratur og kultur 1 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 02:51:30