ERN211 Bacheloroppgave i ernæring
- Studiepoeng:
- 15
- Ansvarlig avdeling:
- Fakultet for helse- og idrettsvitenskap
- Emneansvarlig:
- Dagrun Engeset
- Undervisningssemester:
- Vår
- Varighet:
- 1 semester
Emnet er tilknyttet følgende studieprogram
Forkunnskapskrav
Bestått emner i 1. studieår og ME-200 Innføring i vitenskapelig metode og statistikk.
Innhold
-
Arbeidsprosessen i vitenskapelige arbeider
-
Forskningsetikk
-
Litteratursøk i vitenskapelige databaser
-
Utarbeidelse av prosjektbeskrivelse
-
Skriving av vitenskapelige tekster
-
Formelle krav til bacheloroppgaven
-
Referansehåndteringsverktøy
-
Selvstendig arbeid med bacheloroppgaven
-
Kritisk vurdering og konstruktiv tilbakemelding på medstudenters arbeid
Læringsutbytte
Etter fullført emne skal studenten:
-
kunne planlegge og gjennomføre et prosjekt (bacheloroppgave)
-
kunne reflektere rundt aktuelle forskningsetiske problemstillinger
-
kunne finne og vurdere aktuell forskningslitteratur og bruke den til å belyse valgt problemstilling
-
kunne skrive faglige tekster etter vitenskapelige normer
-
kunne diskutere forskningsfunn i relasjon til tidligere forskning og etablert kunnskap
-
kunne gi og ta imot konstruktiv kritikk på faglige arbeider
-
vise evne til kritisk og analytisk vurdering
Vilkår for å gå opp til eksamen
Godkjent forskningsskisse. Deltatt på obligatoriske seminarveiledningsgrupper, inkludert bidrag med eget fremlegg og opposisjon på medstudenters arbeid.
Undervisnings- og læringsformer
Arbeidsformene vil variere mellom forelesninger, seminarveiledningsgrupper (obligatorisk), veiledning og selvstendig arbeid med bacheloroppgaven.
Arbeidsomfang er beregnet til 400 timer.
Studentevaluering
Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.
Eksamen
Skriftlig bacheloroppgave, individuell eller to sammen. Oppgaven vurderes med gradert karakter. Se nærmere beskrivelse av retningslinjer inkludert vurderingsbeskrivelse i semesterplanen på Canvas.
Reduksjon i studiepoeng
Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:
Emne | Studiepoengreduksjon |
---|---|
ERN204 – Bacheloroppgave i ernæring, mat og kultur | 15 |