Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Emnet engelsk har vekt på klar, målrettet og brukervennlig skriftlig kommunikasjon. Det er et redskapspreget kommunikasjonsfag slik at det blir både ingeniørfaglig relevant og akademisk forberedende. Studentene skal oppnå kvalifikasjoner i å kommunisere skriftlig og muntlig på engelsk. Emnet vektlegger skriving av studentoppgaver, dvs. resonnerende, drøftende og reflekterende oppgaver av faglig og akademisk art.

Læringsutbytte

En kandidat med bestått skal ha følgende samlede læringsutbytte definert i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

 

Kunnskap

  • Kandidaten har kunnskap om engelsk som verktøy for god kommunikasjon.

  • Kandidaten har kunnskap om akademisk skriving og engelsk fagspråk.

  • Kandidaten kjenner til hvilken betydning kulturelle elementer har i kommunikasjonsprosesser.

Ferdigheter

  • Kandidaten kan skrive klart og grammatisk korrekt.

  • Kandidaten kan lytte til, forstå og bruke akademisk språk i arbeid med egne muntlige og skriftlige tekster.

  • Kandidaten kan bruke engelsk fagterminologi i skriftlig og muntlig kommunikasjon innenfor ulike ingeniørrelevante sammenhenger og formål.

  • Kandidaten kan skrive resonnerende tekster, slik som drøftinger og utredninger.

  • Kandidaten kan skrive ulike typer funksjonelle tekster tilpasset formål, mottaker og situasjon, slik som brev, søknader, e-post, notater, instruksjoner, sammendrag – av egne og andres tekster – og presentasjoner, med god sammenheng, struktur og flyt.

  • Kandidaten kan planlegge, strukturere og holde presentasjoner og instruksjoner.

Generell kompetanse

  • Kandidaten kan på en selvstendig måte uttrykke seg skriftlig og muntlig i aktuelle sammenhenger relevant for en ingeniør.

  • Kandidaten kan forstå og arbeide kritisk med engelskspråklige kilder og bruke slike kilder på en etterrettelig måte.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Mappen må være bestått for at studenten skal få kunne gå opp til skriftlig eksamen. Krav til innhold i mappen gis ved semesterstart i Canvas.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesning, øving, prosjektarbeid/tverrfaglig arbeid. Emnet har et arbeidsomfang på 10 % av et fullt studieår, eller om lag 165 timer for gjennomsnittsstudenten.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Mappevurdering teller 50% av sluttkarakter. Mer informasjon om krav til mappen gis i Canvas ved semesterstart. En nasjonal skriftlig skoleeksamen teller 50%.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:46:58