Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Innhold

Emnet gir ytterligere trening i og ferdigheter innen temaene stemmebruk, bevegelse, romfølelse, samarbeid og tilstedeværelse. Emnet fokuserer på at studenten kan anvende kropp og stemme innen ulike sjangre/retninger i arbeid. I skapende arbeid med idé, tema, tekst eller sted som utgangspunkt øves studenten i å reflektere og treffe dramaturgiske valg.

Produksjon av oppsøkende forestillinger for barn og unge er en sentral del. Parallelt med at studentene arbeider med sitt eget dramatiske uttrykk, blir det drøftet hvordan teaterkunstens elementer, virkemidler og uttrykksformer forekommer i barns spontane dramatiske lek.

Emnet gir oversikt og kunnskap om teatrets historie og teori. Forskning og utviklingsarbeid, tekstanalyse og dramaturgi, sjangerkunnskap og ulike formmessige problemstillinger er gjenstand for forelesninger og praktisk/teoretiske seminarer. Fagterminologi, teater- og forestillingsanalyse har et sentralt fokus gjennom emnet slik at studenten gjøres i stand til å analysere og reflektere over teaterforestillinger.

Emnet har et praktisk preg, med teoristoffet lagt i tilknytning til de ulike praktiske aktivitetene. Gjennom praktisk arbeid og teoretiske studier sikter man mot å utvikle den enkelte students eget skapende, kritiske og didaktiske potensiale.

Læringsutbytte

Studenten

  • Har kjennskap til forskjellige dramaturgiske og andre formmesssige problemstillinger innenfor drama- og teaterarbeid

  • Har grunnleggende innsikt i og kjennskap til teatrets historie og teori

  • Har kjennskap til forsknings- og utviklingsarbeid innenfor drama og teaterarbeid

  • Kan delta i utviklingen av egne forestillinger, vurdere og analysere teaterforestillinger generelt og teater for barn og unge spesielt

  • Kan gi form og konsept, planlegge og lede en teaterproduksjon med barn og unge eller voksne som utøvere, og forholde seg analyserende og reflekterende til denne

  • Kan forholde seg skapende og reflekterende til forskjellige dramaturgiske og formmessige valg innenfor drama- og teaterarbeid

  • Kan anvende teaterteorietisk og historiske kunnskap i kunstneriske prosesser

  • Behersker norsk språk til å formidle fagstoff muntlig og skriftlig

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning.

Godkjent obligatoriske oppgaver. Oversikt over obligatoriske oppgaver fremlegges i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen består hovedsakelig av praktisk gruppearbeid. I tilegg kommer forelesninger, seminarer og selvstudium.

Frammøte på minst 80% på obligatorisk undervisning. Det er obligatorisk oppmøte i verkstedarbeid og arbeid med teaterproduksjon.

Emnet krever at studenten tilrettelegger for å kunne se teaterforestillinger utover normalarbeidsdagen.

I deler av emnet vil IKT bli brukt som arbeidsverktøy og hjelpemiddel for kommunikasjon og læring.

Forventet arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Del 1: Individuell muntlig fremstilling med utgangspunkt i praktiske erfaringer som forestillingsarbeid, praksis eller andre prosjekter. Studentene trekker tema, får to dager til forberedelse av framlegget, og holder et innlegg for klassen, faglærer og sensor. Det er obligatorisk å være tilstede på alle medstudentenes innlegg. Karakteruttrykk: Individuell gradert karakter. Teller 20 %

Del 2: Praktisk visning i gruppe. Arbeidet strekker seg over tre dager og avsluttes med en framføring og etterfølgende samtale. Individuell gradert karakter. Teller 50 %.

Del 3: Skriftlig individuell hjemmeeksamen over 5 dager.

Karakteruttrykk: Individuell gradert karakter. Teller 30 %

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
DR-102 – Drama 2 - Drama og teater - teori og praksis 30
DR-109 – Hovedområde drama 2 30
DR-128 – Innføring i teaterteori 15
DR-129 – Inn i teateret 2: Skuespillertrening og barneteater 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:46:52