Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Forkunnskapskrav

Studenten må ha opptak på bachelorprogrammet i historie, bachelorprogrammet i religion, etikk og samfunn, anvendt filosofi eller engelsk.
60 sp fra fordypningen må være bestått.

Innhold

Emnet gir studentene forståelse for og erfaring med hvordan humanistisk kompetanse kan anvendes i en yrkessammenheng. Emnet er delt inn i en teoridel, en praksisdel og en oppgavedel. Teoridelen behandler temaer som er sentrale og relevante i arbeidslivet. I praksisdelen oppholder studentene seg i en organisasjon, bedrift eller offentlig etat i til sammen 3 uker, og deltar i den praksis og de arbeidsoppgaver som utføres i virksomheten. Oppholdet kvalitetssikres både av faglærer og av en veileder fra den aktuelle praksispartneren. I siste del av studiet skriver studentene en oppgave med fokus på sammenhenger mellom praksis og innholdet i studieprogrammet.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten

  • ha generell innsikt i arbeidslivets krav og forventninger

  • ha innsikt i teorier om verdiskapning, organisasjoner, ledelse, endring, kommunikasjon, motivasjon, teamsammensetning, kulturbygging, selvledelse og rolleforståelse i arbeidslivet

  • ha bevissthet om egen kompetanse og dens relevans for yrkeslivet

  • ha kunnskap om hva som særpreger virksomhet, rutiner og arbeidsoppgaver hos den aktuelle praksispartneren

  • kunne reflektere over sammenhenger mellom praksis, innhold i eget studium og egen fagkompetanse

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent fremmøte til undervisning og praksis (80 %). Praksis må være bestått.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, arbeidsseminar, selvstudium og praksis. Emnet har et forventet arbeidsomfang på 270 timer. Undervisning og praksis er obligatorisk.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Praksisoppgave med et omfang på 14000-16000 tegn inkludert mellomrom. Gradert karakter.

Annen informasjon

Emnet har begrenset antall plasser. Studenter kan melde seg opp til emnet fra 21. juni og frem til emnet er fyllt opp (20 plasser). Siste frist for oppmelding til emnet er 1. november. Etter 1. november blir studenter som oppfyller kravet om 60 beståtte studiepoeng i fordypningen, kontaktet av praksisansvarlig for tildeling av praksisplass.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 02:49:26