Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

Må ha bestått de forutgående emnene i masterprogrammet.

Innhold

Masteroppgaven skal være et selvstendig forskningsarbeid, utført i samråd med en oppnevnt veileder. Studenten arbeider fram en skriftlig oppgave med selvvalgt tema som teoretisk og metodisk utforsker problemstillinger og tematikk relatert til det barnehagefaglige kunnskapsområdet i masterprogrammet. Arbeidet baserer seg på godkjent prosjektplan. Studentene får tildelt veileder på grunnlag av en prosjektbeskrivelse. Oppgaven skal være på 50-70 sider eksl. vedlegg (i gruppe på to, 90-120 sider).

Læringsutbytte

Læringsutbytte Etter fullført masteroppgave skal studentene: - ha spesialisert innsikt innenfor et avgrenset område av barnehagekunnskap - ha inngående kunnskap om vitenskapsteori og forskningsmetode - kunne gjennomføre et barnehagefaglig forsknings- og utviklingsarbeid eller kunstnerisk utviklingsarbeid om et avgrenset emne - kunne anvende forskningsetiske retningslinjer - kunne analysere og forholde seg kritisk til nasjonal og internasjonal forskning og anvende denne kunnskapen i arbeidet med masteroppgaven

Undervisnings- og læringsformer

Individuelt arbeid under veiledning, seminarer. Veiledning er en vesentlig del av arbeidet med masteroppgaven, og det gis både gruppeveiledning og individuell veiledning. Hver student får oppnevnt en hovedveileder. Veileder skal godkjenne tema for oppgaven og prosjektbeskrivelsen.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei.

Eksamen

Masteroppgave med justerende muntlig eksamen. Det gis først en karakter på masteroppgaven. Endelig karakter settes etter avholdt muntlig.

Dersom studentene skriver en masteroppgave sammen, skal studentene legge ved en redegjørelse for forløpet i samarbeidsprosessen og den enkeltes bidrag til oppgaven. Det gis individuelle karakterer etter individuell muntlig eksamen.

Gradert karakter.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:43:21