Undervisningsspråk

Norsk

Forkunnskapskrav

Generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse.

Anbefalte forkunnskaper

Ingen.

Innhold

Emnet består av tre hoveddeler:

Første del (samling 1) gir en helhetlig ramme for hvordan utvikle effektive ledergrupper. I tillegg trener kandidatene på konkrete grunnferdigheter i kommunikasjon som sikrer bedre dialog i en ledergruppe. Sentralt er forståelsen av hvordan en effektiv ledergruppe virker og hvilke elementer som inngår i dette rammeverket.

Andre del (samling 2) setter søkelys på team, gruppedynamikk og hvordan bygge sosial trygghet i en gruppe. Kandidatene blir delt i team og skal praktisk løse ulike lederoppgaver i ukjente omgivelser. Et sentralt poeng i denne samlingen er å knytte ledelse og effektive lederteam til historiske rammer.

Siste del (samling 3) henter opp den helhetlige rammen for hvordan utvikle og lede effektive ledergrupper med praktisk trening på relevante ledercase. Her vektlegges teori og forståelse fra faget organisasjonsutvikling (OU), og effektive ledergrupper settes inn i konteksten til dette fagområdet. I tillegg videreføres trening på kommunikasjon i et lederteam. Sentralt på denne delen er kandidatenes forståelse av hvordan lykkes med endring og omstilling i egen virksomhet og hvordan gjennomføre strategiske endringsprosesser gjennom effektive ledergrupper. Sentralt er også hvordan effektive ledergrupper kan intervenere innovasjon og kontinuerlig forbedring i egen virksomhet.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne:

  • ha kunnskap om hvordan en utvikler og leder en effektiv ledergruppe som tar overordnede beslutninger omkring strategi, innovasjon, drift og kontinuerlig forbedring i en organisasjon.

  • kunne anvende teori om hvordan bli en effektiv ledergruppe, herunder ha kjennskap til hvordan effektive ledermøter gjennomføres og organiseres.

  • ha kunnskap om hvordan utvikle ferdigheter om psykologisk trygghet og god gruppedynamikk i en ledergruppe.

  • kunne beherske teori om effektive ledergrupper for bidrag til å sikre innovasjon, herunder bærekraft forankret i FN sine bærekrafts mål.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Bestått obligatorisk innlevering av logger i program perioden, samt 80 % deltagelse på felles samlinger.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet er samlingsbasert og gjennomføres over tre samlinger à to dager med forelesninger, case og gruppediskusjoner/gruppearbeid.

Emnet har et forventet arbeidsomfang på rundt 200 timer.

Studentevaluering

Studentevaluering gjennomføres som midtveisevaluering og i tråd med normalordningen i kvalitetssikringssystemet kapittel 2.1.1. En eventuell sluttevaluering kan gjennomføres ved behov.

Tilgang for privatister

Nei.

Tilbys som enkeltemne

Tilbys som videreutdanning.

Eksamen

6 timers praktisk gruppeeksamen med bokstavkarakter. Karakteren er felles for alle i gruppen.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:37:55