Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Dette emnet er en introduksjon til norsk arbeidsliv, som en kontekst for utøvelse av HR-arbeid i Norge. Emnet vil ha en sosiologisk tilnærming og vil ta for seg viktige kjennetegn ved norsk arbeidsliv, herunder de kollektive tradisjonene som preger store deler av arbeidslivet og samarbeidstradisjonene på arbeidsplassen. Emnet vil i tillegg gi en innføring i hvordan ledelse på norsk har utviklet seg, samt gi studentene en innføring i arbeiderkollektivet, før dagsaktuelle problemstillinger som eksempelvis fleksibilitet, globalisering, mangfold og bærekraft tematiseres. Emnet vil tilføre en kontekst og kunnskap som de øvrige emnene kan forstås innenfor.

Læringsutbytte

Etter fullført emnet skal studenten:

  • ha en forståelse av hvilken kontekst HR-arbeid utøves innenfor i Norge
  • ha kunnskap om den norske modellen og partssamarbeidet, samt kunne reflektere over modellens bærekraft i en internasjonal kontekst
  • ha kunnskap om viktige utviklingstrekk som forøvrig preger arbeidslivet i dag
  • forstå sammenhengen mellom utviklingstrekk i arbeidslivet og utøvelsen av HR-arbeid.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjenning av en gruppeinnlevering. Mer informasjon vil bli gitt i Canvas.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger og gruppearbeid. Tidsaktuelle tema fra nyhetsbildet vil danne rammen rundt gruppearbeidet. Emnet har et forventet arbeidsomfang på ca 200 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Individuell skoleeksamen på 4 timer som teller 100 %. Studentenes notater tillatt som hjelpemiddel. Gradert karakter A-F.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ORG228 – Introduksjon til HR 2.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:37:40