Undervisningsspråk

Norsk.

Forkunnskapskrav

Studenter må være i stand til å følge undervisning og lese pensumlitteratur på norsk, dansk og svensk.

Innhold

Emnet gir en grunnleggende innføring i å analysere litteratur, det vil si beskrive og tolke litterære tekster på en faglig reflektert måte. Studentene får arbeide med et bredt utvalg av nordisk, især norsk, litteratur: diktekunst, essays og verker hvor tekst og bilder spiller sammen. Emnet gir kunnskap om sjangerteori, retorikk og tolkningslære, og øver opp evnen til å anvende dette i arbeidet med litteratur.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene være i stand til å analysere litterære tekster ved hjelp av kunnskaper om sjangerteori, retorikk og tolkningslære. De skal ha utviklet forståelse for språkets estetiske kvaliteter og tilegnet seg kunnskap om ulike litterære uttrykksformer. Videre skal de ha kjennskap til et bredt utvalg tekster fra nordisk, især norsk, litteratur.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Individuell skriftlig innleveringsoppgave må være godkjent. Oppgaven skal skrives på norsk eller et annet skandinavisk språk (dansk eller svensk).

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, seminar og gruppearbeid. Emnet har et forventet arbeidsomfang på 400 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Individuell hjemmeeksamen med én ukes innleveringsfrist. Gradert karakter. Eksamen skal skrives på norsk eller et annet skandinavisk språk (dansk eller svensk). I vurderinga vil det bli lagt vekt på faglig innhold, kommunikativ kompetanse og tilfredsstillende språkføring.

Annen informasjon

Emnet inngår ikke i studieprogram ved Universitetet i Agder. Emnekoden er beregnet på utvekslingsstudenter som skal bygge inn 15 studiepoeng (eller mer) norsk i utdannelsen ved sin hjemmeinstitusjon. Emnet kan derfor ikke inngå som en del av norskstudiet for framtidige lærere i norsk grunnskole og videregående skole (årsstudiet/bachelorstudiet).

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
NO-143 – Litterær analyse 15
NO-163 – Å analysere litteratur 10
NOU163 – Å analysere litteratur - for utenlandske studenter 10
NO-164 – Å lese klassikere 5
NOU164 – Å lese klassikere - for utenlandske studenter 5
LFT107 – Å analysere litteratur 5
LFT108 – Å lese klassikere 5
LFT109 – Litteraturens aktualitet og samfunnsrelevans 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:37:24