Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

  • Lektorutdanning i realfag, integrert 5-årig masterprogram

Anbefalte forkunnskaper

Bestått alle øvrige emner som inngår i masterprogrammet.

 

 

 

Innhold

Studentene arbeider et halvt årsverk med masteroppgaven under veiledning. Oppgaven skal velges innenfor fagområdet naturfagdidaktikk, altså ikke en rent naturfaglig oppgave. Masteroppgaven kan være en analyse av en naturfagdidaktisk problemstilling, som kan inneholde utforskning i praksisfeltet. Masteroppgaven kan være en fordypning i et naturfaglig eller naturfaghistorisk emne med relevans for undervisning. Oppgaven kan også rettes mot undervisning i klasserom, laboratorium eller felt. Masteroppgaven skal være et selvstendig arbeid med vanlige krav til vitenskapelig framstilling.

 

 

 

Læringsutbytte

Etter fullført masteroppgave skal studentene kunne utforme problemstillinger som er av betydning for naturfagundervisning, analysere og utforske disse, samt presentere resultatene, på en vitenskapelig måte.

 

 

 

Vilkår for å gå opp til eksamen

Betingelsene i "Avtale om veiledning, mastergradsstudiet i realfagsdidaktikk" må være oppfylt, se canvas for mer informasjon.

 

 

 

 

Undervisnings- og læringsformer

Studentene får veiledning i arbeidet med oppgaven. Omfanget av og form for veiledning vil variere avhengig av oppgavetypen. Normalt vil studentene ha jevnlige veiledningsmøter på til sammen 10-15 timer der 10 timer er obligatorisk. Det inngås en kontrakt for veiledning og gjennomføring av masteroppgaven.

 

 

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Masteroppgave med justerende muntlig eksamen. Det gis først en karakter basert på vurdering av den skriftlige masteroppgaven. Endelig karakter settes etter avholdt muntlig. Det kunngjøres minimum 24 timer før muntlig eksamen hvorvidt skriftlig masteroppgave er vurdert til bestått karakter. Både karakter basert på vurdering av skriftlig master oppgave og vurdering etter muntlig kunngjøres etter avholdt muntlig eksamen. Gradert karakter.

 

 

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:37:03