Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Innhold

Emnet gir studentene mulighet til å fordype seg på sitt hovedinstrument/hovedområde innenfor valgt spesialisering og foregår gjennom praktisk utøvelse av musikk, herunder hovedinstrumentundervisning, interpretasjon, musikkproduksjon og konsertformidling. I emnet legges det vekt på individualitet, kunstnerisk egenart og musikalsk identitet, og det skal gi studentene bred kunnskap om fagområdet musikk. Emnet må sees i sammenheng med MUR403 Individuell utøving og interpretasjon II, MUR503 Individuell utøving og interpretasjon III og MUR504 Individuell utøving og interpretasjon IV.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha avansert kunnskap i forhold til sitt hovedinstrument

  • ha solid kunnskap innen sin valgte spesialisering

  • kunne anvende sine kunnskaper og ferdigheter på nye områder for å gjennomføre avansert arbeidsoppgaver og prosjekter innenfor et spesialisert område

  • kunne formidle omfattende selvstendig arbeid og beherske ulike uttrykksformer innenfor sin valgte spesialisering

Vilkår for å gå opp til eksamen

Det er obligatorisk fremmøte til undervisningen. Godkjent obligatorisk oppgave. Utfyllende informasjon fremlegges i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

For Utøvende rytmisk musikk, World Music og Songwriting gis individuell undervisning på hovedinstrument/hovedområde og gruppeundervisning i interpretasjon. Interpretasjonsundervisningen organiseres slik at både 1. og 2. års studenter er deltagere. I tillegg legges det opp til seminarer for studenter på alle utøvende spesialiseringer.

For Elektronisk musikk gis det individuell og gruppevis veiledning i utøvende virksomhet, komposisjon, programmering eller studioarbeid, ut fra hva som er relevant for masteroppgaven og øvrig repertoar.

I første semester av spesialiseringen Songwriting utforskes form, struktur og ulike kvaliteter i egne og andres sangtekster, i tillegg til forholdet mellom tekst, musikk og stemme. Utvalgte skriveteknikker og metoder blir introdusert og inngår i arbeidet med semesteroppgaven som leveres ved semesterslutt.

Forventet arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas. 

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Individuell mappevurdering bestående av ulike lydproduksjoner med tilhørende refleksjonsnotat.

Karakteruttrykk: Bestått/ikke bestått.

Annen informasjon

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
MUR400 – Individuell utøving og interpretasjon 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:41:33