Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

MUR121-1 Utøvende hovedområde 1

Innhold

Emnet består av hovedinstrumentundervisning, samspill og interpretasjon. I emnet legges det vekt på å videreutvikle ferdigheter på instrumentet og i samspill med andre. Emnet omfatter utvikling av stilforståelse og repertoarkunnskap. I emnet får studentene kjennskap til relevant metodikk, og de skal utvikle egne arbeidsrutiner.  

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha tilegnet seg kreative metoder og ferdigheter på sitt hovedområde

  • kunne anvende ulike metoder for effektiv og målrettet innstudering av musikk

  • ha et bredt og reflektert grunnlag for å gjenkjenne og forstå ulike former for musikalsk arbeid i forhold til sitt hovedområde

  • kunne forberede og gjennomføre et konsertprogram

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning

  • en godkjent samspillkonsert

  • godkjent deltakelse på minst en interpretasjon

  • godkjent deltakelse på 1–3 prosjekter og/eller seminarer

  • en ferdighetsprøve på hovedinstrument med varighet 15-20 minutter

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet inneholder hovedinstrumentundervisning, samspill, seminarer og prosjekt. Kreativt arbeid både selvstendig og i gruppe er sentralt, herunder utvikling av et personlig utrykk.

Hver student gis individuell undervisning på sitt hovedinstrument. Dersom det er hensiktsmessig, kan undervisningen tidvis organiseres i grupper. Samspillundervisningen foregår i faste grupper og i ulike prosjekter. I løpet av emnet deltar studenten på interpretasjon og i ulike obligatoriske prosjekter og/eller seminarer.

For studentene på programmet i utøvende musikk - rytmisk foregår samspillundervisningen i faste samspillband. Eventuelle prosjekter fremlegges ved semesterstart. På slutten av semesteret har samspillbandet en studiosession der man spiller inn noe av materialet man har jobbet med.

For studentene på programmet i elektronisk musikk er samspillundervisningen organisert slik at studenten kan velge ulike områder som for eksempel DJ, co-writing, studioband, ensemble eller sampling og live-remix ensemble. Valgbarhet i samspillundervisningen kan variere på grunnlag av studentantall.

Deler av undervisningen er obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart.

Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr. studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Utøvende rytmisk musikk:

En konsert som gjennomføres som en gruppeeksamen bestående av minimum 2 studenter. Konsertens varighet er 30 til maks 45 minutter. Studentene vurderes individuelt. Repertoar og medvirkning settes i samråd

med hovedinstrumentlærer.

 

Elektronisk musikk:
Framføring på 15-25 minutter i form av en konsert eller dj-sett. Fremføringen kan gjennomføres i gruppe, men vurderes individuelt. Repertoar og valg av fremføringsform settes i samråd med hovedinstrumentlærer.

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Karakteruttrykk: Bestått/Ikke bestått

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
MUR200 – Hovedinstrument 2 15
MUR126 – Utøvende hovedområde 2 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:36:51