Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Emnet legger vekt på utviklende arbeid på hovedinstrumentet, i samspill og på studentens instrument II. Sammenhengen mellom individuelt arbeid og band-arbeid står sentralt, og studenten blir i samspilldelen og i interpretasjon utfordret på musikalsk ledelse, kreativt arbeid, lydutstyr-kunnskap og innstudering av musikk. Det legges vekt på stilforståelse, både individuelt og i samspill. Utøverkunnskap i form av prestasjonsmestring, samarbeid og instrumentkunnskap undervises i både samspill og på hovedinstrument.

Videreutvikling av ferdigheter på studentens hovedområde vektlegges, og studenten utfordres til å jobbe med ulike stiltrekk i de rytmiske musikksjangre. Kreativt arbeid gjennom selvstendige arbeidsmåter og effektiv innstudering av musikk gir studenten kunnskap om hovedområdet på flere felt.  Studenten arbeider også med å utvikle gode arbeids- og øvingsrutiner.

For studentene på bachelorprogrammet i elektronisk musikk legges det vekt på studentens skapende kunstneriske virksomhet i form av tett oppfølging innen komposisjon, låtskriving og produksjon.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • kunne utøve og formidle musikk innenfor det rytmiske musikkfeltet

  • ha kunnskap om kreative og selvstendige arbeidsmåter innenfor sitt instrument

  • beherske sentrale teknikker på sitt hovedinstrument

  • kjenne til sentrale teknikker for et instrument II

  • beherske metoder for effektiv innstudering av musikk

  • kunne tilpasse seg ulike musikalske arenaer innenfor de mest vanlige sjangre innenfor sitt hovedområde som konsertscenen og lydstudio

  • kjenne til sentrale instrumenters ulike roller i ulike musikksjangre

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning

  • to godkjente samspillkonserter/innleveringsprosjekter i løpet av emnet

  • godkjent deltakelse på minst 1 interpretasjon pr. semester

  • godkjent deltakelse på 1-3 prosjekter og/eller seminarer

  • en godkjent praktisk prøve med 1-3 oppgaver på instrument II

  • en ferdighetsprøve på hovedinstrument med varighet 15-20 minutter

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Hver student gis individuell undervisning på sitt hovedinstrument. Undervisningen kan også foregå i gruppe om det er hensiktsmessig. Samspillundervisningen foregår i faste samspillband og i ulike prosjekter. I løpet av emnet deltar studenten på interpretasjon, samt 1-3 obligatoriske prosjekter og seminarer. Studenten gis også undervisning på et valgfritt instrument II. Undervisningen i dette gis individuelt eller, om det er hensiktsmessig, i gruppe.

Interpretasjonsundervisningen organiseres slik at studentene i emnet er deltagere, og foregår som en visningskonsert med påfølgende tilbakemeldingssekvens.

Det gis individuell og gruppevis veiledning i utøvende virksomhet og komposisjon. For studentene på programmet i elektronisk musikk gis det også individuell og gruppevis veiledning i programmering og studioarbeid.

Deler av undervisningen er obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart.

Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr. studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Utøvende rytmisk musikk:

En konsert som gjennomføres som en gruppeeksamen bestående av minimum 3 studenter. Konsertens varighet er 30 til maks 45 minutter. Studentene vurderes individuelt. Repertoar og medvirkning settes i samråd med hovedinstrumentlærer.

Elektronisk musikk:

Eksamen består av 2 deler:

  • Del 1: Framføring på 20 minutter i form av en konsert, presentasjon eller dj-sett. Fremføringen kan gjennomføres i gruppe, men vurderes individuelt. Repertoar og valg av fremføringsform settes i samråd med hovedinstrumentlærer.

  • Del 2: Individuell mappeinnlevering med 15-20 minutter innspilt musikk. Den innspilte musikken kan bestå av flere produksjoner. Repertoar settes i samråd med hovedinstrumentlærer.

  • Begge delene må være bestått for å bestå eksamen.

 

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Karakteruttrykk: Bestått/Ikke bestått.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
MUR113 – Hovedinstrument 1 25
MUR122 – Utøvende hovedområde 1 25
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:36:50