Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk/engelsk

Forkunnskapskrav

Enkeltemne kun for studenter tilknyttet samarbeidsavtale mellom Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk og NMH.

Innhold

Studenten skal videreutvikle sine utøvende ferdigheter, sin kompetanse og profil som ensemblesanger. I tillegg til arbeid med tekniske ferdigheter, vil det legges vekt på kunstnerisk samhandling, samarbeid og gruppeprosesser. Her vil også elementer som partitur- og rolleforståelse, lytting og kommunikasjon inngå. Undervisningen vil rettes mot sangensemblers ulike arbeids- og formidlingsformer. Faglige og kunstneriske problemstillinger relatert til tradisjon, nyskaping, kunstnerisk praksis, tolkningskunnskap, interpretasjon og metoder for partitur og verkanalyse blir vektlagt og drøftet gjennomgående.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten: 

  • framstå med en tydelig profil som ensemblesanger og samarbeidende musiker
  • kunne framvise avanserte ensemble- og kammermusikalske ferdigheter
  • ha kunnskap om metoder for partitur- og verkanalyse innen ensemblesang-repertoaret
  • kunne forholde seg kritisk til kunstnerisk praksis i arbeid med sangensembler

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning
  • Godkjent praksis

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen vil være samlingsbasert og gjennomføres primært i mesterklasser, seminarer og i grupper. Studenten omfattes av praksisordninger ved Kilden teater- og konserthus og gis muligheter for deltakelse i kunstneriske prosjekter i regi av Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk (UiA). Digitale undervisnings- og læringsformer kan benyttes i den grad dette er hensiktsmessig. Deler av undervisningen og praksis er obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart. Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Individuell utøvende prøve. Kan gjennomføres i gruppe, men vurderes individuelt. Minimum 30 minutters varighet med framføring av repertoar fastsatt i samarbeid med faglærer og emneansvarlig. Karakteruttrykk: Bestått/ikke bestått

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:36:47