Innhold

Studentene skal gjennomføre praksis i kulturinstitusjon eller et selskap hvor de skal gjennomføre et prosjekt eller bestemte oppgaver. En viktig del i master spesialiseringen Prosjektledelse for musikk og scene er å utvikle kvalifikasjon og kompetanse i prosjektledelse innen kultur feltet og arbeidet bør innebære oppgaver/handlinger som tillate studenten å bruke teori og metoder de lærte på universitetet.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha praktisk og relevant erfaring med å gjennomføre kulturprosjekt (er) i kulturindustrien

  • ha praktisk erfaring med å jobbe i team og i profesjonelle organisasjoner / selskaper

  • ha erfaring med å ha hovedansvaret for å lede et prosjekt reflektere over de valg som blir gjort

  • kunne planlegge, gjennomføre og evaluere et kulturprosjekt

  • relatere faglige spørsmål til reelle og aktuelle situasjoner i praksisvirksomheten

  • kunne anvende faglig kunnskap i kommunikasjon med både spesialister og allmennheten

Undervisnings- og læringsformer

Kurset er praktisk og knyttet til det aktuelle prosjektet eller virksomheten som studenten har en avtale med. Alle samarbeidspartnere til Institutt for rytmisk musikk skal presentere sine organisasjoner og mulige prosjekter i løpet av høstsemesteret. Det er to forskjellige måter til å velge prosjekt/organisasjon/selskap for praksis: (A) Studentene velger å ha praksis i et eget prosjekt / organisasjon / selskap som er godkjent som en del av praksis i kurset. (B) Ved å få praksisplass ved en av Institutt for rytmisk musikk sine samarbeidspartnere.

Innen 15. desember studentene må sende inn søknad til organisasjon de er interessert til å jobbe i. Mer informasjon om rutiner/prosedyrer ved i løpet av studiet og via Canvas.

Studentene oppholder seg ved praksisvirksomheten i ca. 300 timer og får arbeidsoppgaver som er relevante i forhold til deres faglige kompetanse og praksisvirksomhetens behov. Det legges opp til stor grad av fleksibilitet når det gjelder arbeidstid, oppgaver og hvordan man ønsker å organisere disse. Studentene skal skrive en faglig rapport som anbefales å bygge på arbeidsoppgaver eller prosjekter som studenten arbeider med i praksisperioden.

Forventet arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Individuell hjemmeeksamen. Omgang ca. 3 000 ord. Innlevering vil være 1.august.

Karakteruttrykk: Bestått/ikke bestått.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:41:03