Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

  • Sosiologi og sosialt arbeid, masterprogram

Anbefalte forkunnskaper

De obligatoriske emnene må normalt være gjennomført før man kan få veiledning i forbindelse med masteroppgaven.

Innhold

Emnets innhold er i hovedsak knyttet til studentenes selvvalgte problemstilling og til studentenes arbeid med denne. Gjennom arbeidet med masteroppgaven skal studenten ta i bruk den teoretiske, analytiske og metodiske kompetansen de har tilegnet seg gjennom studiet. Oppgaven skal være knyttet til spesialiseringen studenten har valgt.

Læringsutbytte

Gjennom arbeid med masteroppgaven vil studenten:

  • ha evne til å gjennomføre et selvstendig, avgrenset forskningsprosjekt i tråd med gjeldende forskningsetiske normer

  • kunne anvende teorier og metoder innen fagområdet og arbeide selvstendig med datamateriell, analyse og problemløsning basert på disse

  • ha tilegnet seg kunnskap og spesialisert innsikt innen det aktuelle fagområdet masteroppgaven relateres seg til og den forskningsmessige konteksten til temaet

  • kunne utføre et forskningsarbeid innen gitte tidsrammer

  • kunne formidle resultater fra forsknings- og utviklingsprosjekter muntlig og skriftlig

Vilkår for å gå opp til eksamen

Signert veilederkontrakt og obligatorisk veiledning. Arbeidskrav må være bestått for å gå opp til eksamen. Nærmere presisering blir gitt i Canvas og i retningslinjer for masteroppgaven i sosiolog og sosialt arbeid.

Undervisnings- og læringsformer

Det er utarbeidet egne retningslinjer for masteroppgaven om omfang, innhold, gjennomføring, prosedyrer, veiledning, pensum, form, innlevering, vurdering, opphavsrett og offentlighetskrav m.m. Retningslinjene vil være tilgjengelige i emnerommet i Canvas.

Masteroppgaven er i utgangspunktet et individuelt arbeid. To studenter kan etter søknad skrive masteroppgave sammen. Forholdet mellom student og veileder blir regulert i en veiledningskontrakt. Forventet arbeidsomfang er 1620 timer.

I forbindelse med masteroppgaven vil det bli holdt obligatoriske seminarer. Studentene får oppnevnt en veileder

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Innlevering av skriftlig masteroppgave og justerende muntlig eksamen. Gradert karakter, A-F.

Masteroppgaven skal være på 70-90 sider (28 000 – 36 000 ord), eksl. litteraturliste, sammendrag og innholdsfortegnelse. De som skriver sammen, skal skrive noe lengre enn dette, ca. 100-130 sider.

+/- 10% på de angitte lengdene aksepteres.

Sensurfrist for masteroppgaven er 6 uker fra innlevering. Se også info om masteroppgaver på UiAs nettsider. Muntlig eksamen foregår vanligvis i løpet av juni for studenter som leverer masteroppgaven på vårsemesteret. Leverer du i høstsemesteret, avholdes muntlig eksamen normalt i løpet av desember. Justerende muntlig eksamen vil kunne gjennomføres digitalt.

Muntlig eksamen varer i ca. 45 minutter.

Studenter som skriver masteroppgaven sammen med en medstudent går opp til en felles muntlig eksamen som vil vare i ca. 60 minutter.

Muntlig eksamen tjener til en eventuell justering av den endelige karakteren, basert på en helhetsvurdering av masteroppgaven. Studentene vil få en samlet karakter etter at muntlig eksamen er gjennomført, i henhold til sensurfristen.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ME-527 – Masteroppgave i sosiologi 60
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:35:58