Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk.

Innhold

Målene med emnet er å gi studentene kunnskap for planlegging, gjennomføring og rapportering fra sitt eget forskningsprosjekt, gi en innføring i kvalitative og kvantitative forskningsmetoder og trening i vitenskapelig argumentasjon. Gjennom forelesningsrekken vil studentene bli kjent med og kritisk drøfte hvordan en empirisk studie kan planlegges og gjennomføres.

Forelesningene vil også gi en innføring i hvordan en akademisk tekst bør struktureres og hvordan en argumenterer vitenskapelig.

Læringsutbytte

 Etter fullført emne skal studenten

  • kunne planlegge og gjennomføre en teoretisk informert empirisk undersøkelse

  • ha innsikt i ulike forskningsdesign og i kvalitative og kvantitative forskningsmetoder

  • ha innsikt i hvordan ulike metoder og teknikker kan brukes til å samle inn og analysere ulike typer data, og ulike etiske dilemmaer i denne sammenheng

  • ha tilegnet seg kunnskap til å kunne velge forskningsdesign og metode som egner seg for ulike tema, forskerspørsmål og studieobjekter

  • kunne gi en kritisk vurdering av relevansen av ulike forskningsmetoder i forskjellige sammenhenger

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen er organisert som en kombinasjon av forelesninger og diskusjoner.Det arbeides med eksempler både på kvalitative og kvantitative metoder. Nærmere informasjon vil bli gitt i Canvas. Emnet har et forventet arbeidsomfang på 200 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Individuelt paper. Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ME-512 – Metoder og oppgaveskriving 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:40:21