Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk.

Innhold

Emnet tar utgangspunkt i generell teori om «philosophies of the social sciences». Det legges vekt på ulike teoretiske og disiplinære tilnærminger til samfunnsvitenskapelige tema. 

Formålet er å få en dypere forståelse av ulike disipliners paradigmatiske forankringer, samt å trene studenten i bruk av dette i eget vitenskapelig arbeid. Det legges også vekt på etikk i forskning, og økt oppmerksomhet mot samfunnsansvar i strategi litteraturen.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten

  • ha innsikt i de viktigste teoriene om samfunnsvitenskapelig forskning

  • være i stand til å mellom og kritisk reflektere over ulike metodologier og disiplinære tradisjoner innenfor samfunnsvitenskapen, inkludert hva slags filosofisk fundament de bygger på og hva dette innebærer med tanke på å anvende teorier

  • kunne anvende ulike teoretiske perspektiver i samfunnsvitenskapelig forskning og redgjøre for konsekvenser for forskningsinnhold

  • kunne gjøre rede for etiske sider ved forskningen

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen vil være en kombinasjon av forelesninger, seminar, gruppearbeid og skriving av term paper. Studenten skal delta aktivt og legge frem fagstoff som oppspill til diskusjoner i studentgruppen. Hvert semester skal studenten leverer et term paper. Nærmere informasjon vil bli gitt i Canvas. Emnet har et forventet arbeidsomfang på 200 timer.

Eksamen

Eksamen er todelt:

  • Et term paper teller 60 %.

  • 4 timers individuell skriftlig eksamen teller 40 %.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ME-420 – Vitenskapsfilosofi og etikk 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:40:21