Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Selv når visjonen om likestilling er til stede, gir ikke alltid de praktiske tiltakene de ønskede resultater, verken i det private eller offentlige liv. Formålet med emnet er å undersøke forholdet mellom visjon og praksis, og å gi kompetanse til å gjennomføre tiltak for likestilling. Oppmerksomheten rettes mot tre hovedområder: Det første angår organiseringen og reguleringen av likestillingsarbeidet i Norge: Hvem bestemmer hva som er viktige områder for likestilling? Her vil statlige instanser, lovgivning og juridiske forhold trekkes inn. Det andre angår normative føringer og påbud: Hvilken plikt har organisasjoner og bedrifter til å planlegge, iverksette og rapportere om tiltak? Det tredje angår effekten av praktiske tiltak: Hva hemmer og fremmer likestilling? Emnet sammenfattes i en diskusjon om vi er kommet nærmere visjonen om likestillingssamfunnet, og hva dagens likestillingsdebatt er.

Læringsutbytte

Etter emnet skal studenten:

  • ha kunnskap om lover, forskrifter og rapportering vedrørende praktisk likestillingsarbeid i arbeidsorganisasjoner og bedriftsstyrer

  • ha kunnskap om forhold knyttet til biologisk og sosialt kjønn med relevans for likestillingsarbeid i offentlige og private arbeidsorganisasjoner

  • ha innsikt i forhold som bidrar til å komplisere og å fremme likestillingsarbeid i slike organisasjoner og styrer

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, gruppearbeid og seminarer lagt til ulike organisasjoner. Studentene vil jobbe mye selvstendig med eget prosjekt.

Tilgang for privatister

Ja.

Vurderingsordning for privatister

Individuell prosjektrapport. Individuell muntlig eksamen som er justerende for karakteren. Gradert karakter

Tilbys som enkeltemne

Ja, opptakskrav er generell studiekompetanse

Eksamen

Semesteroppgave som teller 60 % og en to timers Multiple Choice eksamen som teller 40 %. Gradert karakter, A-F.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
LIK102 – Likestilling: Visjoner og tiltak 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:34:59