Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Innhold

Kunst- og håndverksfaget vinkles her mot å gi kompetanse for å arbeide med uttrykksformer i samtiden, som Land-Art og annen stedsrelatert kunst. Blant annet digitale bilder brukes aktivt i stedsrelatert skapende arbeid og som selvstendig kunstnerisk uttrykksform. Formidling og didaktisk refleksjon er en integrert del av emnet.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene:

  • kjenne til problemstillinger og uttrykksformer i samtidskunsten knyttet til stedsrelaterte kunstuttrykk.

  • kjenne til ulike former for stedsrelatert kunst

  • kunne anvende ulike metoder og strategier i stedsrelatert skapende arbeid og kunne reflektere over virkninger

  • ha utviklet sin persepsjonsevne, sin estetiske bevissthet og evne til fabulering gjennom skapende arbeid med utgangspunkt i ulike miljøer

  • kunne gjøre faglige refleksjoner og vurderinger av egne og andres skapende arbeid, og kunne formidle dette til andre

  • Kjenne til hvordan stedsrelaterte uttrykk kan inngå i ulike pedagogiske praksiser

Vilkår for å gå opp til eksamen

Ha gjennomført inntil 3 obligatoriske arbeidskrav på verksteder. Hvilke arbeidskrav som er obligatoriske vil fremkomme i Canvas i begynnelsen av emnet. Godkjent obligatorisk tilstedeværelse.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet er basert på undervisning i og utenfor verksted, samt forelesninger og individuell veiledning. Emnet er praktisk rettet med studentens eget skapende arbeid som basis, og det forutsettes at studenten arbeider selvstendig utover den fastsatte undervisningstiden. Undervisningen veksler mellom praktisk og teoretisk tilnærming til de ulike temaene. Det er obligatorisk tilstedværelse i all undervisning, veiledning og ved studieturer/ ekskursjoner.

Forventet arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei.

Eksamen

En praktisk eksamen som også skal inneholde en skriftlig del hvor studenten reflekterer over noen gitte faglige aspekter ved oppgaven. (Den praktiske besvarelsen teller 60% og den skriftlige 40%)

Karakteruttrykk: Gradert karakter

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:34:36