Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

Bacheloremne i samfunnsvitenskapelig metode, samt grunnleggende emner innen informasjonssystemer.

Innhold

Emnet skal forberede studenten til videre arbeid med masteroppgaven og gir mulighet for spesialisering i utvalgte tema innenfor IS.
Undervisningen vil fokusere på aktuelle tema innenfor IS, hvordan teori kan anvendes i en empirisk studie og metodikk for gjennomføring av litteraturstudier. Studentene introduseres til ulike tema og problemstillinger innenfor IS-feltet som kan være aktuelle fokusområder i en masteroppgave. Forskningsetikk og anvendelse av forskningsetiske retningslinjer inngår som en del av emnet.
I løpet av emnet skal studentene arbeide med en større teoretisk fordypningsoppgave hvor de skal gjøre en litteraturstudie relatert til tema i sin forestående masteroppgave.
Hvilke konkrete tema emnet vektlegger, vil avhenge av pågående forskningsprosjekter og vil i stor grad være knyttet opp mot ulike forskningsgrupper der ansatte på instituttet deltar. Tema som studentene kan velge vil representere et bredt spekter av aktuelle interesseområder innenfor IS-feltet.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten kunne:

  • gjennomføre en litteraturstudie for et aktuelt tema innenfor informasjonssystemer (IS)

  • foreslå et teoretisk perspektiv, rammeverk eller modell og argumentere for hvorfor dette er egnet ved design og gjennomføring av en forskningsstudie innenfor IS

  • utforme en vitenskapelig rapport som oppsummerer og konkluderer resultatene fra en litteraturstudie relatert til et spesifikt tema innenfor IS

  • presentere mulige praktiske og teoretiske bidrag fra en planlagt studie innenfor IS

  • anvende etiske retningslinjer innenfor IS-forskning

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatorisk fremmøte, obligatoriske presentasjoner og godkjente innleveringsoppgaver. Mer detaljert informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Organisert undervisning gis i form av seminarer. Deler av undervisningen vil være obligatorisk. Nærmere informasjon gis ved semesterstart. Emnet vil i stor grad være integrert med IS-404 Forskningsmetoder innen informasjonssystemer, og det anbefales at emnet tas samtidig med IS-404.

Emnet har et forventet arbeidsomfang på rundt 270 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Skriftlig oppgave (teller 100 %), vanligvis i gruppe på inntil to studenter. Nærmere informasjon gis i Canvas. Graderte karakterer, A-F.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-504 – Aktuelle tema og forskningsområder innenfor informasjonssystemsikkerhet 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:34:05