Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

ELE115-G Digitale elektronikksystemer, ELE216-G Analog elektronikk og ELE220-G Mikrokontrollere og styresystemer eller tilsvarende.

Innhold

Praktisk og teoretisk kunnskap om prosjektstyring, risikovurdering og gjennomføring av et elektronikkprosjekt. Studentene vil selv kunne påvirke innhold og retning for prosjektet, men det skal inneholde noe egenutviklet elektronikk (hardware - analog og/eller digital). Prosjektet skal bygges opp som en integrasjon av mikrokontroller og analoge/digitale komponenter, fortrinnsvis i form av et «embedded» kontrollsystem med sensorer og/eller aktuatorer. Det er også ønskelig at prosjektet inkluderer ett eller flere av følgende elementer: trådløs datakommunikasjon, digital signalbehandling, programmerbar logikk (FPGA), powersupply og enkel PCB-design. Prosjektforslag gis av faglærer ved semesterstart. I enkelte tilfeller kan egne prosjekter godkjennes etter avtale med faglærer.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten

  • ha kunnskap om prosjektstyring og risikovurdering av elektronikkprosjekter
  • kunne planlegge og gjennomføre et elektronikkprosjekt
  • kunne designe i henhold til en spesifikasjon, implementere et design, simulere, teste og verifisere produktet samt dokumentere
  • kunne formidle fagstoff skriftlig og muntlig og delta i faglige diskusjoner

Vilkår for å gå opp til eksamen

Levert forstudierapport. Deltakelse i to obligatoriske veiledningsmøter.

Undervisnings- og læringsformer

Selvstendig arbeid med prosjektoppgave i gruppe, tilrettelagt med obligatorisk veiledning. Enkelte forelesninger i utvalgte tema.

Forventet arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten: 200 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Generell studiekompetanse med R1, R2 og Fysikk 1 eller tilsvarende, eller ettårig forkurs for ingeniørutdanning.

Eksamen

Prosjektrapport fra prosjektarbeid utført i gruppe og justerende muntlig eksamen. Sammen med rapporten skal studentene levere en skriftlig redegjørelse for arbeidsfordelingen og den enkeltes bidrag til arbeidet, samt individuelle timelister. Dette danner grunnlag for individuell vurdering. Gradert karakter.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:36:06