Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Forkunnskapskrav

ELE113-G Kretsteknikk og ELE114-G Elektroniske kretser eller tilsvarende.

Innhold

Applikasjoner av dioder, BJT- og MOSFET- transistorer. SPICE- simulering. Lineære- og ulineære opamp-kretser. Sensorer og instrumenteringsforsterkere. A/D- og D/A omformere. Støy i kretser. Lineære- og svitsjede spenningsomformere. Interface mellom kretser. Applikasjoner av Laplace-transformasjoner og transferfunksjoner. Analoge filtre. Negativ tilbakekobling og stabilitet. Oscillatorer og faselåste sløyfer. Grunnleggende modulasjon og radiokommunikasjon. Temperaturhåndtering og kjøling.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten kunne både analysere og designe forskjellige kretsløsninger med vanlige halvlederkomponenter. Dette inkluderer å finne vesentlig informasjon fra datablader, gjøre beregninger, kjøre simuleringer med dataverktøy og ta begrunnede designvalg. Studenten skal videre kunne bygge kretsløsninger, og bruke vanlig måleutstyr på lab til test og feilsøking.

Vilkår for å gå opp til eksamen

De obligatoriske teori- og labøvingsoppgavene må være godkjent for å kunne gå opp til skriftlig eksamen. Oversikt over obligatoriske øvingsoppgaver gis ved semesterstart i Canvas.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, teoriøvinger og laboratorieoppgaver. Laboratorieoppgaver samt en del av teorioppgavene er obligatoriske. Rapporter fra enkelte av laboratorieoppgavene inngår i en mappe og detaljer om mappekrav gis i Canvas ved studiestart. Resultatene fra laboratorieoppgavene skal også presenteres og demonstreres på laboratorium. Arbeid med laboratorieoppgaver foregår på elektronikklaboratoriet og utføres under veiledning av laboratoriepersonell, studentassistent og/eller faglærere i grupper på maks 3 studenter. Det gis opplæring i utvikling og bruk av fagrelatert programvare og maskinvare.

Forventet arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten: 270 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilbys som enkeltemne

Ja, med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Generell studiekompetanse med R1, R2 og Fysikk 1 eller tilsvarende, eller ettårig forkurs for ingeniørutdanning.

Eksamen

Mappe med rapporter fra utvalgte laboratorieoppgaver utført i gruppe teller 30%. Felles karakter.

4 timer individuell skriftlig eksamen teller 70%.

Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ELE216 – Analog elektronikk 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:36:05