Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Engelsk og norsk

Anbefalte forkunnskaper

MA-169 Matematikk 1 for elektronikkstudier (Komplekse tall) og MA-170 Matematikk 2 for elektronikkstudier (Fourierrekker) 

 

 

Innhold

Signaler i tids og frekvensplan. Sampling og kvantisering. Fourier og Z-transformasjon. Transferfunksjoner. Folding og korrelasjon. Digitale filtre. Multirate DSP. Enkel bildebehandling. Tilfeldige signaler.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • Ha kjennskap til digitalisering av analoge signaler, digitale filtre, korrelasjon og folding, Fourier og z-transformasjon, grunnleggende egenskaper ved tilfeldige signaler.

  • Kunne sette opp matematiske modeller for enkle signalbehandlingssystemer.

  • Kunne bruke LabView til å lage enkle signalbehandlingsprogrammer med blant annet AD-DA, digitale filtre, DFT rutiner og enkel bildebehandling.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatoriske teoriøvinger og aktiviteter må være godkjente for å kunne gå opp til eksamen. Det gis oversikt over obligatoriske øvinger og aktiviteter i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, teoriøvinger og lab. øvinger. Øvingene gjennomføres på elektro-lab på spesielt tilpassede maskiner og utføres under veiledning av avdelingsingeniør, studentassistent og/eller faglærere i grupper på maks 3 studenter. Det gis opplæring i bruk av fagrelatert programvare og maskinvare. Klassene deles i grupper av hensiktsmessig størrelse slik at alle studentene skal ha tilgang til nødvendig utstyr og den hjelpen de trenger til å løse oppgavene.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

(R1+R2) + FYS1 eller halvårig forkurs realfag. Ettårig forkurs eller toårig teknisk fagskole kan også dekke kravet.

Eksamen

Skriftlig individuell eksamen, 4 timer. Obligatorisk innlevering må være godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Omfanget av obligatoriske innleveringer vil bli kunngjort i Canvas ved semsterstart. Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ELE208 – Signalbehandling 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:36:05