Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Emnet gir praktisk og teoretisk innføring i grunnleggende kunnskaper og ferdigheter og forståelse for ulike former for teater. Det legges vekt på skuespillere og ensemblet.

Det gis en innføring i grunnleggende skuespillerarbeid som stemmebruk, bevegelse, samarbeid og tilstedeværelse. Gjennom dette utforskes improvisasjon og karakterarbeid, samt ulike sjangre innenfor teaterkunst.

Ved å vektlegge studentens egenutvikling innenfor lek, improvisasjon og rollearbeid vil studenten få innblikk i skuespillerens plass i en teaterproduksjon og et ensemble, samt kunne bidra til samarbeid og samhandling i en kollektiv, skapende prosess.

Gjennom flere teaterprosjekter vil studenten få kunnskap om og erfaring med teaterproduksjonens mange arbeidsområder og lære å forholde seg skapende til ulike dramaturgiske og formmessige valg. Studentene vil også få anledning til å oppleve, beskrive og analysere teaterforestillinger.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha kunnskap om ulike teaterformer og teater som kunstform

  • kjenne til teaterets virkemidler, dramaturgiske valg, ulike sceniske uttrykksformer og ulike teatertradisjoner (historisk og i samtida)

  • kunne beskrive og formidle teaterforestillinger

  • kunne anvende lek og improvisasjon som skapende elementer i teaterprosjekter

  • ha kunnskap om de praktiske og teoretiske sidene ved en teaterproduksjon

  • ha erfaring med gruppeprosesser, samspill og ensemblearbeid

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning.

  • 1-3 godkjente obligatoriske arbeidskrav.

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen består av praktisk arbeid og workshops, forelesninger, seminarer, gruppearbeid, kollokvier, øvinger og selvstudium. Teori, historie og terminologi knyttes til forestillinger som studentene opplever og til de prosjektene de selv arbeider med.

Deler av undervisningen er obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart. Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Eksamen består av to deler:

  • Del 1: Praktisk visning i gruppe. Arbeidet strekker seg over tre dager og avsluttes med en framføring og etterfølgende gruppesamtale. Vurderes individuelt. Teller 60 %.

  • Del 2: 6-timers individuell skriftlig eksamen under tilsyn. Teller 40 %.

Karakteruttrykk: Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
DR-130 – Inn i teateret I: Skuespilleren, ensemblet og teaterlæreren 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:36:02