Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk

Forkunnskapskrav

Studenten må ha bestått minst 130 studiepoeng i utdanningsplanen sin ved starten av det semesteret bachelorprosjektet gjennomføres. Tema og problemstilling for oppgaven skal godkjennes av Universitetet i Agder.

Innhold

Temaområde og problemstilling velges av studenten(e) under veiledning. Prosjektet velges fortrinnsvis innenfor studiets hovedfordypningsområder. I hvilken grad prosjektoppgaver kan omfatte andre områder, avhenger av veiledningskapasiteten. Prosjektet utformes så langt det er mulig slik at det kan gjennomføres og utprøves i bedrifter slik at erfaring med praktisk-industriell anvendelse av de teoretiske kunnskaper, og et innblikk i industriens behov på dette området, oppnås.

Læringsutbytte

Etter fullført bachelorprosjekt, skal studenten kunne

  • anvende aktuell kunnskap og teknologi for å kunne analysere og løse problemer for industri og offentlig sektor

  • skrive en vitenskapelig rapport

  • formidle en problemstilling og en løsning både muntlig og skriftlig i faglige og allmenne sammenhenger

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent deltakelse i obligatorisk veiledning.

Undervisnings- og læringsformer

Selvstendig arbeid tilrettelagt med ukentlige veiledningsmøter. Hovedprosjektet utføres normalt i gruppe, men kan i spesielle tilfeller etter avtale med fagansvarlig utføres individuelt. Emnet kan undervises på engelsk.

 

Arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er beregnet til 27 timer per studiepoeng.

 

Det er obligatorisk fremmøte til minst 10 veiledningsmøter. Studenter og veileder har et felles ansvar for at dette følges opp.

 

Bachelorprosjektet gjennomføres normalt i vårsemesteret. Fakultetet kan etter søknad godkjenne at bachelorprosjektet gjennomføres i høstsemesteret dersom studenten oppfyller forkunnskapskravene og det er tilgjengelig veiledningskapasitet for prosjektet.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Prosjektrapport utført i gruppe. Gradert individuell karakter. Individuell karakter kan justeres inntil en bokstavkarakter på grunnlag av muntlig presentasjon. Det er ikke anledning til å levere forbedret versjon av tidligere oppgaver i forbindelse med ny eller utsatt eksamen. Nærmere informasjon om krav til prosjektrapporten gis i Canvas.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
DAT303 – Bacheloroppgave Multimedia 20
IKT302 – Bacheloroppgave, data 20
DAT300 – Hovedprosjekt data 15
DAT302 – Bacheloroppgave multimedia 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:36:02