Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Kommunikasjon, research og presentasjon. Opprettelse av egen webside og digital CV til personlig bruk. Egenskaper ved ulike typer medier, produksjon av tekst og bilde samt layout for web. Emnet setter fokus på brukervennlighet, navigasjon, struktur og andre forhold knyttet til formidling av innhold via webmediet. Det blir også lagt vekt på presentasjonsteknikker med og uten digitale verktøy. Forståelse av, samt bruk og produksjon av, akademiske tekster inngår her i tillegg til relevante verktøy for skriveprosesser.

Responsivt Webdesign og Content Management Systems. HTML og CSS. Optimalisering av grafikk for web-bruk. Opplasting av websider over ftp. Søkemotoroptimalisering og universell utforming på web. Bedriftsanalyse og merkevarebygging.

Læringsutbytte

Etter gjennomført emne skal kandidaten kunne kommunisere et budskap effektivt i web sammenheng, samt kunne lage sin egen digitale CV og presentere denne på en god måte. Kandidaten skal også beherske moderne teknikker for produksjon og publikasjon av websider, samt kjenne til rettighetsbruk og søkemotorer. Kandidaten skal også kjenne til ulike presentasjonsteknikker, analogt og digitalt, og ha kjennskap til hvordan en jobber med akademiske tekster. Dette gjelder også skriveprosesser.

Kandidaten skal kunne forstå, og benytte seg av, sosiale medier på en relevant måte.

Kandidaten skal også beherske grunnleggende programmering til bruk i webpublisering samt optimalisering av grafikk, og ha kunnskap om universell utforming på web.

 

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatoriske oppgaver etter nærmere angitte retningslinjer må være bestått for å kunne gå opp til eksamen.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger og labøvinger. Det gis opplæring i utvikling og bruk av fagrelatert programvare og maskinvare. Enkelte av øvingene foregår som gruppearbeid. Obligatoriske innleveringer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilbys som enkeltemne

Ja, med forbehold om ledig plass/kapasitet

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Generell studiekompetanse

Eksamen

I høstsemesteret: oppgave som inneholder rapport og presenstasjon, teller 40 %. I vårsemesteret: skriftlig eksamen, 3 timer, teller 60%. Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
DAT106 – Webpublisering 5
DAT226 – Praktisk formidling 5
MM-104 – Web Publishing 5
MM-105 – Multimedia 5
MM-901 – Web og nettkunnskap 2
KOM103 – Digital formidling 1
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 7. juli 2024 02:35:08