Undervisningsspråk

Norsk.

Innhold

Emnet består av tre deler. Den første gir studentene en introduksjon til akademisk skriving og refleksjon. Den andre introduserer studentene til grunnleggende etisk teori som utilitarisme, pliktetikk og dygdsetikk. Den tredje, og største, delen introduserer studentene til bedriftens samfunnsansvar i norsk og internasjonal kontekst. I denne delen vektlegges særlig ulike regulatoriske føring for samfunnsansvar.

Læringsutbytte

Etter å ha fullført dette emnet skal studenten:

  • kunne anvende reglene knyttet til akademisk skriving og strukturere en akademisk tekst

  • ha kunnskap om grunnleggende etiske teorier og være i stand til å anvende teoriene til å analysere etiske dilemmaer

  • ha kunnskap om konseptet Corporate Social Responsibility (CSR), samt kjennskap til interessentteori, den tredelte bunnlinjen, bærekraftsbegrepet, FNs bærekraftsmål og sosialt entreprenørskap

  • ha grundig kjennskap til hvordan statlige reguleringer legger føringer for bedrifters samfunnsansvar 

  • kunne anvende ulike teorier relatert til virksomheters samfunnsansvar i drøfting og kritisk refleksjon av aktuelle case.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Studentene må bestå flere skriftlige innleveringer. I forbindelse med deleksamen 1 må studenten personlig møte til veiledning. Nærmere detaljer blir gitt i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningsopplegget baserer seg på en kombinasjon av forelesninger, videoer, veiledning og seminar. Del en (akademisk skriving) kobles sammen med del to og tre av emnet, ved at studentene må anvende kunnskapen fra del en når oppgaver i del to og tre skal skrives. Det legges opp til en betydelig egeninnsats fra studentenes side gjennom innleveringer og deltakelse i diskusjonsfora. Detaljer gis ved oppstart. Emnet har et forventet arbeidsomfang på rundt 270 timer

Tilgang for privatister

Nei.

Eksamen

Eksamen er todelt. Deleksamen 1 er en individuell skriftlig innlevering basert på del en og to av emnet. Deleksamen 2 består av en individuell semesteroppgave basert på del en og tre (bedrifters samfunnsansvar). Begge deleksamener må bestås og teller henholdsvis 40% og 60% av endelig bokstavkarakter.Det vises til ytterligere informasjon i Canvas.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
TFL126 – Etikk og bedrifters samfunnsansvar 7.5
TFL126 – Etikk og bedrifters samfunnsansvar 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:35:13