Undervisningsspråk

Norsk/engelsk

Innhold

I dette emnet arbeider studentene med et fordypningsområde (Ensemblesang, orkesterakademi, klaver i samspill, korledelse, kunstnerisk kreativ, se punktet Generell beskrivelse av studieprogrammet for mer informasjon). Her skal studenten bygge opp sin kompetanse, utøvende profil og musikeridentitet i forhold til spesifikke yrkesambisjoner og arbeidssituasjoner.

Sentralt står studentenes utøvende praksis i Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Vokalensemble, Kilden Opera eller gjennom kunstneriske prosjekter i regi av Kilden Dialog eller andre aktører.

Det legges vekt på at studenten skal få kunnskap om de utøvende tradisjoner og den kunstneriske praksis som gjelder for den yrkesdisiplin og kunstneriske nisje fordypningsområdet representerer. Andre temaer vil være å kunne gjenkjenne og definere standarder for kunstnerisk kvalitet, repertoarkunnskap og arbeid med metoder for innstudering og øving relevant for fordypningen. Emnet omfatter også arbeid med repertoar, verkstudier og analyse, relevante kunstneriske problemstillinger og kunnskap for utvikling av egen utøverprofil innenfor fordypningsområdet.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha avansert kunnskap om repertoar, utøvende tradisjoner og kunstnerisk praksis innenfor sitt fordypningsområde

  • ha solid innstuderingskapasitet

  • kunne imøtekomme krav til profesjonell standard innenfor den utøvende yrkesdisiplin og de arbeidssituasjoner fordypningsområdet representerer

  • kunne arbeide selvstendig med analyse, partitur- og verkstudier relevant for fordypningen

  • kunne anvende kunnskap og relevante metoder for utvikling av egen utøverkompetanse og profil

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning

  • Godkjent praksis

  • Godkjent praksisrapport

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen vil gjennomføres én-til-én, i mesterklasser og seminarer, og i grupper. Praksis gjennomføres i Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Vokalensemble, Kilden Opera eller gjennom kunstneriske prosjekter i regi av Kilden Dialog eller andre aktører.

Deler av undervisningen er obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart.

Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng.

Digitale undervisnings- og læringsformer benyttes i den grad dette er hensiktsmessig.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Individuell utøvende prøve. Minimum 30 minutters varighet med framføring av repertoar fastsatt i samarbeid med hovedinstrumentlærer og relevant for studentens fordypning.

Karakteruttrykk: Bestått/ikke bestått

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:30:51