Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

Bestått Kunst og håndverk 1 og Kunst og håndverk 2 fra syklus 1

Innhold

I emnet vil studentene arbeide utforskende, eksperimenterende og skapende både individuelt og i grupper med samtidsrelevante tema. Avansert bruk av digitale verktøy og relevansen av dette i kunst og håndverk vil være sentralt i emnet. Studentene vil få inngående kjennskap til hvordan tverrfaglige temaer som for eksempel bærekraftig utvikling og demokrati kan vises i estetisk praksis i ulike materialer og medier, og inngå kunst og håndverksfaget. Studentene vil utvikle bred innsikt i ulike diskurser i faget kunst og håndverk. De vil også kunne argumentere for fagets viktige rolle i skolen og i en foranderlig og global samfunnsmessig kontekst. Studentene vil erfare hvordan de som kunst og håndverkslærere er sentrale aktører i elevers møter med kunst og kultur, også de møter som regisseres av kunstnere, kunst og kulturinstitusjoner utenfor skolen, og kunst og kulturtiltak som for eksempel Den kulturelle skolesekken.

Faget i praksis
Det er 20 timers praksis i emnet. Målet med praksisen er å gjøre studentene kjent med skolen, dens satsing og tilretteleggelser for estetisk praksis i og utover kunst og håndverksfaget og å forberede skoleovertakelse i 8. semester i samarbeid med praksislærer.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Grunnskolelærerstudenter:

- må ha bestått arbeidskrav beskrevet i semesterplanen (i grupper og individuelt)

- må ha bestått obligatorisk undervisning (inkludert fellessamlinger)

- praksis er godkjent

Enkeltemnestudenter:

- må ha bestått arbeidskrav beskrevet i semesterplanen (i grupper og individuelt)

- må ha bestått obligatorisk undervisning

- didaktisk arbeid av tilsvarende omfang som praksis

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen vil ha fokus på veiledet estetisk praksis både individuelt og i grupper, i og utenfor verksteder. Fagstoff vil presenteres og drøftes i fellesforelesninger og i studiegrupper. Digitale verktøy vil benyttes som hjelpemiddel for dokumentasjon av estetisk praksis, i formidling og for å diskutere fagstoff. Refleksjon over kunst- og håndverksfagets rolle i skole og samfunn vil inngå de ulike arbeidsformene. Alle arbeidskrav og deler av undervisningen er obligatorisk (se semesterplan). Forventet arbeidsomfang for emnet er ca. 800 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

For enkeltemnestudenter: fullført lærerutdanning rettet inn mot grunnskolen/videregående opplæring, samt ordinære forkunnskapskrav.

Eksamen

Muntlig og visuell presentasjon av semesterets arbeidskrav og refleksjon over deres didaktiske relevans.

Presentasjonen vurderes med gradert karakter. Teller 60%.

Fem dagers hjemmeeksamen i grupper (2-3 studenter) som resulterer i en publiserbar kronikk

om kunst og håndverksfagets rolle til avis eller fagtidsskrift (se nærmere beskrivelse i

semesterplanen). Hjemmeeksamenen vurderes med gradert karakter. Teller 40%.

Annen informasjon

Emnet tilbys første gang høst 2021.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:34:51