Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Engelsk

Forkunnskapskrav

Følgende emner bør være fullført: IS-423, IS-424, IS-425, and IKT-447

Innhold

Emnet skal forberede studenten til masteroppgaven og gir mulighet for spesialisering innenfor utvalgte tema innenfor informasjonssystemsikkerhet. Undervisningen vil fokusere på aktuelle tema innenfor informasjonssystemsikkerhet, hvordan teori kan anvendes i en empirisk studie og metodikk for gjennomføring av litteraturstudier. Studentene introduseres til ulike tema og problemstillinger innenfor informasjonssystemsikkerhet som kan være aktuelle fokusområder i en masteroppgave. Fokus på forskningsetikk og anvendelse av forskningsetiske retningslinjer inngår som en del av emnet. I løpet av emnet skal studentene arbeide med en større teoretisk fordypningsoppgave hvor de skal gjøre en litteraturstudie relatert til tema i sin forestående masteroppgave. Aktuelle tema for en masteroppgave innenfor informasjonssystemsikkerhet bør om mulig knyttes til forskningsaktivitet i relevante forskningssentre ved universitetet, som Senter for integrert krisehåndtering (CIEM), Senter for ehelse og Senter for digital transformasjon.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten kunne:

  • anvende en systematisk metode for gjennomføring av en litteraturstudie

  • utforme en vitenskapelig rapport som oppsummerer og konkluderer resultatene fra en litteraturstudie relatert til et utvalgt tema innenfor informasjonssystemsikkerhet

  • foreslå et teoretisk perspektiv, rammeverk eller modell og argumentere for hvorfor dette er egnet ved design og gjennomføring av en forskningsstudie innenfor informasjonssystemsikkerhet

  • presentere mulige praktiske og teoretiske bidrag fra en planlagt studie innenfor informasjonssystemsikkerhet

  • anvende etiske retningslinjer innenfor forskning

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjente obligatoriske presentasjoner og innleveringer, i tillegg til obligatorisk deltagelse i forelesninger og diskusjoner. Mer detaljert informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet gis i form av seminarer. Deler av undervisningen er obligatorisk, detaljert informasjon om dette gis i Canvas ved semesterstart. Emnet er delvis integrert med emnet IS-503 Forskningsmetoder innenfor informasjonssystemer, og det anbefales derfor at emnet gjennomføres samtidig med IS-503. Totalt forventet arbeidsomfang er estimert til ca. 210 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Skriftlig oppgave, individuell eller i gruppe på inntil to studenter (gruppevise karakterer i grupper). Nærmere informasjon gis i Canvas. Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-420 – Aktuelle tema og forskningsområder innen informasjonssystemer 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:34:49