Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk. Emnet undervises på engelsk dersom det er utvekslingsstudenter som følger emnet.

Anbefalte forkunnskaper

IKT100-G Nettverk, sikkerhet og personvern og IKT101-G Grunnleggende softwareutvikling eller tilsvarende

Innhold

Emnet gir nødvendig grunnleggende kunnskap for å jobbe innen informasjonssikkerhet. Første modul introduserer de vanligste systemene, enhetene, konseptene og vokabularet som brukes innenfor emnet. Den dekker nettverkssikkerhet, operasjonssikkerhet, trusler og sårbarheter, applikasjons- og vertssikkerhet, adgangskontroll og identitetshåndtering, og kryptografi. Den andre modulen bygger videre på denne kunnskapen gjennom studier, diskusjoner og arbeid med artikler, rapporter og guider fra fagområdet. Den tredje og siste modulen består av ett åpent prosjekt hvor studenten jobber med selvvalgte, sikkerhetsrelaterte prosjekter.

Læringsutbytte

Kunnskap:

  • Kunne gjengi og forklare konseptene innen Cybersikkerhet.
  • Være i stand til å identifisere risikoer og utbedre disse med passende sikkerhetstiltak for å opprettholde konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet.
  • Ha tilstrekkelig forståelse for systemer, enheter, vokabular og konsepter benyttet innen informasjonssikkerhet til å jobbe og kommunisere med andre innenfor fagområdet.

Ferdigheter:

  • Kunne medvirke til organisering av sikkerhetsmessige analyser, utarbeide kravspesifikasjoner og planlegge en implementasjon.
  • Kunne utføre grunnleggende, sikker konfigurering og implementasjon av nettverks-komponenter og feilsøke sikkerhetshendelser

Generell kompetanse:

  • Kunne anvende Cybersikkerhetskunnskap innen sikkerhetsrelaterte prosjekter.

Undervisnings- og læringsformer

Det teoretiske grunnlaget bygges opp med en kombinasjon av videoforelesninger, essays med peer-review, og annet relevant lesestoff. Dette støttes så med praktiske oppgaver og prosjekt gjennomført som gruppearbeid, begge med støtte fra faglærer eller assistenter.

Forventet arbeidsbelastning for gjennomsnittsstudenten er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Eksamen

Mappeevaluering hvor alle innleveringer teller på sluttkarakteren. Informasjon om krav til innhold i mappa blir gitt i Canvas i starten av semesteret. Individuell, gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
DAT211 – Nettverk og sikkerhet 7.5
IKT113 – Cybersikkerhet 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:34:45