Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Anbefalte forkunnskaper

  • ERN104 Samfunnsernæring

  • ERN132 Matvarekunnskap og praktisk matlaging

Innhold

  • entreprenørskap og innovasjon knyttet til mat og ernæring

  • praktisk matlaging

  • eksperimentell matlaging

  • merking av matvarer

  • konseptet studentbedrift

  • ulike roller i en bedrift

  • forretningsmodell og markedsføring

  • budsjett og regnskap

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene:

  • vite hva som ligger i begrepet entreprenørskap og innovasjon

  • ha kunnskaper om hvordan en starter, driver og avslutter en bedrift

  • ha erfaring fra en studentbedrift

  • se mulighetene for innovasjon relatert til mat, opplevelse og livsstil

  • ha videreutviklet sine ferdigheter innenfor matlaging

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent krav til obligatorisk deltakelse

  • Godkjent arbeidskrav

Se nærmere beskrivelse i semesterplanen.

Undervisnings- og læringsformer

Arbeidsformene er forelesninger, gruppearbeid med presentasjon og samarbeidslæring. Studentene skal opprette, drive og avvikle en studentbedrift. Det opplyses ved studiestart hvilke deler av undervisningen som er obligatorisk. Faglærere ved universitetet og personer fra næringslivet vil gi studentene undervisning, veiledning og oppfølging. Se nærmere beskrivelse i semesterplanen. Arbeidsomfanget i emnet er beregnet til ca. 270 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Eksamen

Studentene starter, driver og avvikler en studentbedrift i gruppe og leverer inn en rapport som vurderes med gradert karakter.

Se nærmere beskrivelse i semesterplanen.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
TFL203 – Sosialt entreprenørskap og innovasjon i ernæringsarbeid 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:34:06