Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk.

Innhold

Dette emnet skal først gi en oversikt over og kunnskap om ulike typer turistattraksjoner og -aktiviteter (særtrekk, strukturelle forutsetninger, markedsrolle, segment osv.) for å gjøre studentene kjent med ulike typer opplevelser turisme bygges opp omkring. Dette kan for eksempel være kulturhistorisk turisme/kunst- og kulturturisme, temaparker/fornøyelsesturisme, festivalturisme, friluftsturisme/naturturisme/ sportsturisme, charterturisme/masseturisme, økoturisme osv. Videre skal emnet gå inn på selve opplevelsen som turistprodukt. Her vil emnet gi en innføring i hvordan en opplevelse skapes, planlegges, utformes, regisseres, dramatiseres, visualiseres osv. Det vil også bli arbeidet med studentenes egen evne til å skape gode og varierte opplevelser i sammenheng med turistattraksjoner. Det handler med andre ord om hvordan vi utformer og organiserer og gjennomfører et kulturarrangement, en utstilling, en festival, en forestilling osv.

Læringsutbytte

Etter å ha fullført dette emnet skal studentene:

  • ha kjennskap til ulike typer turistattraksjoner og -aktiviteter

  • kunne gi en muntlig og skriftlig introduksjon til et emne innenfor opplevelsesbasert turisme

  • kjenne til grunntrekkene i dramaturgisk oppbygging og strukturering

  • kunne utvikle en prosjektplan for en turistattraksjon

Vilkår for å gå opp til eksamen

Utarbeide og presentere en prosjektplan for en turistattraksjon eller et opplevelsesprodukt. Godkjent gruppearbeid.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, seminarer, gruppearbeid og individuell veiledning. Emnet har et forventet arbeidsomfang på rundt 200 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Prosjektoppgave som gjennomføres i grupper på 2-4 studenter (40%) og muntlig individuell eksamen (60%). Muntlig eksamen omfatter både prosjektoppgave og pensum. Bokstavkarakter. Endelig karakter er individuell.

Annen informasjon

I forbindelse med overgang til nye studieplener endrer dette emnet semester fra høst til vår. Emnet undervises høst 18, så først vår 20.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:29:55