Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

60 studiepoeng i teater

Innhold

Emnet fokuserer på samtidsteaterets muligheter til å engasjere, involvere og forandre verdenen det forholder seg til. Det gir studentene bevissthet omkring de ulike kontekstene teater inngår i, som for eksempel offentlig debatt, kulturfeltet og utdanning. Samtidsteaterets forhold til utvalgte samfunnsutfordringer blir belyst. Emnet gir innblikk i aktuelle faglige diskurser om teaterets rolle i samfunnet samt i historisk og teoretisk bakgrunn til samfunnsengasjert teater. Studentene får dessuten kunnskap om kulturpolitiske, institusjonelle og økonomiske rammer rundt samtidens teaterpraksiser og mulighet til å drøfte disse rammene med utgangspunkt i konkrete prosjekter. Prosjektarbeid er integrert i emnet. Det planlegges, gjennomføres og reflekteres over ett (eller flere) prosjekt(er) som har en samfunnsrelevant tematikk eller målsetting. Minst ett prosjekt realiseres som et samarbeidsprosjekt med andre fagfelt, institusjoner eller samfunnsaktører. 

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • kunne reflektere over hvordan samtidsteateret inngår i ulike kontekster, som for eksempel offentlig debatt, kulturfeltet og utdanning
  • kunne iverksette, delta i og lede samarbeidsprosjekter med andre fagfelt, institusjoner eller samfunnsaktører
  • kunne reflektere over det å iverksette, delta i og lede kunstnerisk virksomhet i forhold til både samfunnsrelevante og kunstfaglige spørsmål og debatt
  • kunne reflektere over egen kunstnerisk erfaring og utøvelse i forhold til teaterets funksjon og potensial i samfunnet
  • ha kunnskap om kulturpolitiske, institusjonelle og økonomiske rammer rundt samtidens teaterpraksiser og kunne drøfte disse rammene
  • kunne presentere sentralt fagstoff i muntlig form

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning.
  • Godkjente obligatoriske oppgaver. Oversikt over obligatoriske oppgaver fremlegges i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Arbeidet vil for det meste være gruppebasert, og vil være både av teoretisk og praktisk art hvor teori og praksis ses i sammenheng. I seminarform vil studentene får trening i og veiledning på muntlig formidling av fagstoff.

Studiet organiseres i så stor grad som mulig i perioder hvor de ulike delene praktisk arbeid, forelesninger, seminar og kollokvier inngår i avsluttede helheter.

Deler av undervisning obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart. Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Studentevaluering gjennomføres som midtveisevaluering og i tråd med normalordningen i kvalitetssikringssystemet kapittel 2.1.1. En eventuell sluttevaluering kan gjennomføres ved behov.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Muntlig individuell eksamen. Karakteruttrykk: Gradert karakter

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
DR-125 – Teater i kontekst 15
DR-118 – Fagdidaktikk og tverrfaglig arbeid 2 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:29:52