Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Anbefalte forkunnskaper

Fullført og bestått minimum 50 sp på Master i sosiologi og sosialt arbeid.

Studenter som er tatt opp som masterstudenter ved institutt for sosiologi og sosialt arbeid kan søke om opptak til praksisutplassering ved ulike bedrifter. Opptak til emnet skjer etter søknad til institutt for sosiologi og sosialt arbeid. Søknadsfrist er 15. mai for høstsemesteret. Gode metodekunnskaper og personlig egnethet vil bli vektlagt.

Innhold

Gjennom praksisoppholdet skal studentene få innsyn og erfaring knyttet til driften av praksisvirksomheten. Det legges vekt på forståelse av helheten i den aktuelle virksomhet og på at studentene skal få prøvd seg selv og sine fagkunnskaper i sosiologi eller sosialt arbeid i et arbeidsforhold. Praksisoppholdet skal være veiledet og emnet går parallelt med masteroppgaven. Studenter som har praksis som en del av sitt masterprogram skriver en masteroppgave på 50 studiepoeng.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten kunne:

  • ha avansert kunnskap om arbeidsoppgaver, prosesser og metoder ved praksisstedet

  • relatere og reflektere over faglige spørsmål til reelle og aktuelle situasjoner i praksisvirksomheten

  • planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter i praksisvirksomheten og reflektere over de valg som blir gjort

Undervisnings- og læringsformer

Praksisoppholdet har et arbeidsomfang på 270 timer og studentene vil bli gitt arbeidsoppgaver som er relevante i forhold til deres faglige kompetanse og praksisvirksomhetens behov. Studentene vil bli tildelt en veileder i praksis. Avtaler om arbeidstid inngås mellom studenter og praksisvirksomhetene. Studentene skal skrive en faglig rapport som anbefales å bygge på arbeidsoppgaver eller prosjekter som studenten arbeider med i praksisperioden. Det skal settes av tid til å skrive denne rapporten.

Studentevaluering

Emneevaluering gjennomføres som midtveisevaluering og i tråd med normalordningen i kvalitetssikringssystemet kapittel 2.1.1, dersom ikke andre opplysninger gis ved semesterstart.

Eksamen

Praksisoppholdet må være bekreftet fra den aktuelle bedriften. Bekreftelsen skal inkludere en fraværsrapport. For å få emnet godkjent, kan studenten ikke ha hatt mer enn 20 prosent fravær i løpet av praksisperioden. Analytisk essay, ca. 3000 ord etter nærmere retningslinjer gitt i en manual som legges ut i Canvas ved oppstarten av emnet. Karakter bestått/ ikke bestått.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:29:21