Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk.

Anbefalte forkunnskaper

Opptak samt fullført og bestått minimum 30 sp på Master i statsvitenskap og ledelse. Gode metodekunnskaper kan bli vektlagt.

Innhold

Gjennom praksisoppholdet skal studentene få innsyn og erfaring knyttet til driften av praksisvirksomheten. Det legges vekt på forståelse av helheten i den aktuelle virksomhet og på at studentene skal få prøvd seg selv og sine fagkunnskaper i statsvitenskap og ledelse i et arbeidsforhold.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten kunne:

  • relatere faglige spørsmål til reelle og aktuelle situasjoner i praksisvirksomheten

  • planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter i praksisvirksomheten og reflektere over de valg som blir gjort

  • være kompetent for arbeid innen offentlig eller privat virksomhet og forskning

  • kunne samhandle i team

  • kunne anvende faglig kunnskap i kommunikasjon med både spesialister og allmennheten

Undervisnings- og læringsformer

Den enkelte praksisplass og institutt for statsvitenskap og ledelsesfag samarbeider om opptak til praksis. Søknadsfrist er 15. november for vårsemesteret og 15. mai for høstsemesteret. Det inngås avtale om praksis mellom UiA, virksomheten og den enkelte student. Mer informasjon om rutiner/prosedyrer ved i løpet av studiet og via Canvas.

Studentene oppholder seg ved praksisvirksomheten i 270 timer og får arbeidsoppgaver som er relevante i forhold til deres faglige kompetanse og praksisvirksomhetens behov. Det legges opp til stor grad av fleksibilitet når det gjelder arbeidstid, oppgaver og hvordan man ønsker å organisere disse. I tillegg skal studentene skrive en faglig rapport(refleksjonsnotat) som anbefales å bygge på arbeidsoppgaver eller prosjekter som studenten arbeider med i praksisperioden.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Praksisrapport, ca. 3 000 ord som m.h.t. form og innhold skal være i samsvar med alminnelige standarder for akademisk arbeid. Karakter bestått/ ikke bestått.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:29:03