Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

Studenten skal ha gjennomført minimum 60 studiepoeng av studiet, inkludert i dette skal det være minimum 10 studiepoeng metode, f.eks ME-100 Samfunnsvitenskapelig metode eller ME-110 Praktisk samfunnsforskning.

Anbefalte forkunnskaper

Studentene bør ha gjennomført praksis, SO-300 Sosialt arbeid, klientrettet praksis.

Innhold

Emnets innhold er knyttet til studentenes arbeid med bacheloroppgaven. Formålet med emnet er å gi mulighet til å fordype seg i et selvvalgt tema og trening i å arbeide selvstendig med faglige spørsmål, og trening i å skrive en oppgave som skal tilfredsstille krav til vitenskapelig argumentasjon og fremstilling.  

Oppgavens tema skal knyttes til kjerneområder i studiet som er sosialt arbeid relatert til utsatte grupper. Dette skal danne grunnlaget for valg av tema og utarbeidelse av en problemstilling. Studenten skal innhente informasjon og selv søke relevant teori som grunnlag for analyser og rapportering i form av en bacheloroppgave.  

Undervisningen vil omfatte innføring i ulike vitenskaps- og kunnskapsteoretiske posisjoner og ulike forskningsmetoder og -tradisjoner.

Læringsutbytte

Etter fullført emnet skal studentene:  

  • kunne formulere en problemstilling og analysere den

  • kunne gi en oversikt over hva vi allerede vet om temaet for oppgaven

  • kunne innhente, analysere og presentere data på en strukturert og faglig tilfredsstillende måte

  • ha et bevisst forhold til etiske problemstillinger knyttet til forskning  

  • kunne vurdere kilder kritisk og referere til dem nøyaktig

  • være i stand til å bruke teori og metoder fra sitt fagområde  

  • ha omfattende kunnskaper om et selvvalgt fordypningsemne

Undervisnings- og læringsformer

Hovedarbeidsformen i emnet er studentenes eget arbeid med oppgaven og deltakelse på seminar. Det gis noen forelesninger og seminarer der det forventes aktiv deltakelse fra studentene, samt veiledning individuelt og/eller i gruppe. Deler av undervisningen vil være obligatorisk. Emneansvarlig vil gi nærmere informasjon om dette i undervisningsplanen. Forventet arbeidsomfang er omtrent 540 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Skriftlig bacheloroppgave etter nærmere angitte kriterier. Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
SV-303 – Bacheloroppgave i sosiologi 20
SO-307 – Bacheloroppgave i sosialt arbeid 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:28:50