Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

  • Ph.d.-program i humaniora og pedagogikk
  • Religion, etikk og samfunn,ph.d.-program

Forkunnskapskrav

Det kreves opptak på relevant doktorgradsprogram

Anbefalte forkunnskaper

Studentene forutsettes å ha grunnleggende kunnskaper om etikk fra bachelor-, master- eller profesjonsutdanninger. Studenter som ikke har studert etikk på masternivå, anbefales å lese innføringsstoff i etisk teori, grunnlagsetikk og områdeetikk, etter samråd med sin veileder.

Innhold

Emnet skal utvikle studentenes evne til kritisk refleksjon over teoretiske retninger og fagdiskusjoner i etikken og forholdet mellom allmennetikk, samfunnsetikk og profesjonsetikk.

Læringsutbytte

Etter endt emne skal studentene

  • være i kunnskapsfronten innenfor ulike deler av samfunnsetikken og beherske fagets vitenskapsteori og sentrale vitenskapsteoretiske diskusjoner

  • kunne vurdere hensiktsmessigheten og anvendelsen av ulike typer etisk forskning for menneskelig erkjennelse, samfunnsinnsikt, sosial og politisk praksis

  • kunne bidra til utvikling av ny kunnskap, nye teorier, metoder, fortolkninger og dokumentasjonsformer innenfor etikk

  • kunne formulere problemstillinger for, planlegge og gjennomføre etikkfaglig forskning på høyt nivå

  • kunne håndtere komplekse samfunnsetiske spørsmål og utfordre etablert kunnskap og praksis på fagområdet

  • kunne formidle forsknings- og utviklingsarbeid på feltet gjennom anerkjente nasjonale og internasjonale kanaler.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Deltakelse i samlingen er obligatorisk. I forkant av samlingen skal hver student utarbeide et paper på ca 1000 ord pluss litteraturliste, hvor relevante temaer i emnet knyttes til studentenes eget avhandlingsprosjekt. Det er også et arbeidskrav at hver student kommenterer en annen students paper.

Undervisnings- og læringsformer

En samling på normalt tre dager som gjennomføres i en kombinasjon av forelesninger, seminardrøftinger og presentasjon og diskusjon av papers.

Tilbys som enkeltemne

Ja, med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Eksamen

Etter emnet skal hver student levere inn et essay på maksimum 3000 ord pluss litteraturliste, der det trekkes linjer mellom relevant pensumlitteratur og studentens eget avhandlingsprosjekt. Oppgavetemaet gis av eller skal godkjennes av emneansvarlig. Det gis en tidsfrist for innlevering etter samlingen på om lag en måned. Essayet sensureres til bestått/ikke bestått.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:28:35