Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Emnet gir en bred oversikt over ulike perspektiver på hvordan annerkjennelse og krenkelse har betydning for psykososiale problemer innen en rekke områder, for eksempel psykisk helse, rus, atferd, vanskelige emosjonelle opplevelser, funksjon, barn og unges utvikling, ulike mestringsstrategier, familie, seksualitet osv. Videre vil emnet gi kunnskap om menneskelig mangfold og belyse hvordan inkluderende prosesser i samfunnet er viktig for psykososial helse. Arbeid med psykososial helse handler også om å kunne påpeke og søke å endre forhold i samfunnet som skaper uhelse og bidrar til sosial utstøting og ekskludering og de emosjonelle og kognitive faktorer som ligger bak dette. Dette er derfor et sentralt aspekt i emnet.

Læringsutbytte

Kandidaten:

  • har avansert kunnskap om det menneskelige mangfold
  • har avansert kunnskap om inkluderende og ekskluderende psykososiale forhold i samfunnet
  • har avansert kunnskap om anerkjennelse og krenkelser i forhold til psykososiale problemer

Vilkår for å gå opp til eksamen

Deltakelse på obligatorisk undervisning. Se emneheftet for nærmere beskrivelse.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen er basert både på forelesninger, seminarer, og selvstudier. Det er obligatorisk undervisning i emnet. Emnet har et arbeidsomfang på 135 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Individuelt essay på inntil 1700 ord. Vurdering: Bestått/ikke bestått. Se emneheftet for nærmere beskrivelse.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
PSY418 – Psykisk helsearbeid - En introduksjon 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:32:19