Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

Bestått MUR503 Individuell utøving og interpretasjon III

Innhold

Emnet gir studentene mulighet til å fordype seg på sitt hovedinstrument/hovedområde innenfor valgt spesialisering. Repertoaret vil til dels avhenge av det tema den enkelte student har valgt for masteroppgaven (se under MUR502 Masteroppgave), og repertoaret skal fastsettes i samarbeid med hovedinstrumentlærer/veileder. Temaet den enkelte student har valgt for masteroppgaven og studentens eget virke som utøvende musiker og kunstner vil i hovedsak avgjøre hvilke områder som er relevante. Dette kan også omfatte improvisasjon, egne komposisjoner, adapsjoner (remikser) og arrangement.

Emnets hovedfokus er praktisk utøvelse av musikk, herunder hovedinstrumentundervisning, interpretasjon, musikkproduksjon og konsertformidling. I emnet legges det vekt på individualitet, kunstnerisk egenart og musikalsk identitet, og emnet skal gi studentene avansert kunnskap om fagområdet musikk.

I spesialiseringen Utøvende rytmisk musikk legges det vekt på konsertformidling, sjangerkunnskap, kunstnerisk egenart, uttrykk og presentasjon, enten basert på eget selvstendig masteroppgavearbeid eller generelt konsertrepertoar til avsluttende eksamenskonsert.

I spesialiseringen Elektronisk musikk legges det vekt på komposisjon/låtskriving og skapende bruk av musikkteknologi, samt utvikling av programvare når dette er relevant for masteroppgaven. Utøvende virksomhet står sentralt, både i form av innspillinger og konsertvirksomhet. I det utøvende arbeidet legges det til rette for utvikling av kunstnerisk egenart, individuelt uttrykk og presentasjon. Emnet omfatter utstrakt arbeid i musikkstudio for å utvikle ferdigheter i komposisjon og bruk av relevante musikkteknologiske verktøy, herunder utvikling av verktøy tilpasset arbeidsformen til hver student. I tillegg vil det arbeides med utøvende virksomhet i form av konserter, komposisjoner, musikkproduksjon og kreativt studioarbeid. Arbeidet formidles gjennom det selvstendige masteroppgavearbeidet og innspilt musikk eller avsluttende eksamenskonsert.

I spesialiseringen World Music legges det vekt på konsertformidling, sjangerkunnskaper, kunstnerisk egenart, uttrykk og presentasjon, enten basert på eget selvstendig masteroppgavearbeid eller generelt konsertrepertoar til avsluttende eksamenskonsert. Det vil også være seminarer med fokus på etnologi og historiske og stilistiske særtrekk fra ulike lands tradisjonsmusikk. Dette foregår gjennom samarbeid med regionale, nasjonale og internasjonale aktører.

I spesialiseringen Songwriting legges det vekt på utøving og artistutvikling med tanke på eget selvstendig masteroppgavearbeid, konsertproduksjon og mastereksamen.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha avansert kunnskap i forhold til sitt hovedinstrument

  • ha solid kunnskap innen sin valgte spesialisering

  • kunne anvende sine kunnskaper og ferdigheter på nye områder for å gjennomføre avanserte arbeidsoppgaver og prosjekter innenfor et spesialisert område

  • kunne formidle omfattende selvstendig arbeid og beherske ulike uttrykksformer innenfor sin valgte spesialisering

  • kunne gjennomføre et selvstendig kunstnerisk prosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer

Vilkår for å gå opp til eksamen

Det er obligatorisk fremmøte til undervisningen. Godkjent obligatorisk oppgave. Utfyllende informasjon fremlegges i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

For Utøvende rytmisk musikk, World Music og Songwriting gis individuell undervisning på hovedinstrument/hovedområde og gruppeundervisning i interpretasjon. Interpretasjonsundervisningen organiseres slik at både 1. og 2. års studenter er deltagere. I tillegg legges det opp til seminarer for studenter på World Music.

For Elektronisk musikk gis det individuell og gruppevis veiledning i utøvende virksomhet, komposisjon, programmering eller studioarbeid, ut fra hva som er relevant for masteroppgaven og øvrig repertoar.

Forventet arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

  • For Utøvende rytmisk musikk, World Music og Songwriting skal det avvikles en konsert på ca. 60 minutter netto spilletid, og innleveres en 20 minutters studioproduksjon. Programmet skal inneholde eksempler på kandidatens egne komposisjoner/arrangementer innenfor valgt spesialisering.

  • For Elektronisk musikk holdes det en konsert med ca. 40 minutter netto spilletid, og innleveres innspilt musikk tilsvarende ca. 20 minutter. Programmet skal inneholde kandidatens egne komposisjoner/arrangementer.

I tilknytning til sensuren skriver eksamenskommisjonen en uttalelse som legges ved vitnemålet.

Karakteruttrykk: Bestått/ikke bestått.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
MUR400 – Individuell utøving og interpretasjon 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:29:57