Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Innhold

Masteroppgaven kan enten være et individuelt arbeid eller gjennomføres i grupper på inntil tre studenter.

Veiledning er en vesentlig komponent i arbeidet med masteroppgaven. Den sikrer at studenten tilføres de nødvendige kunnskaper og innebærer en nødvendig kvalitetssikring ved innsamling og behandling av data, samt at dette foregår innenfor forskningsetiske retningslinjer. Veiledning er derfor en obligatorisk del av studiet for de studenter som ønsker å levere en masteroppgave.

Frist for å levere søknad om godkjenning av tema for masteroppgave og oppnevning av veileder er 1. desember første semester for studenter som skal begynne på ME-516 i høstsemesteret, og 1. juni for studenter som evt. begynner i vårsemesteret.

Læringsutbytte

Etter endt emne skal studenten:

  • kunne anvende sine kunnskaper til å kvalitetssikre innsamling og behandling av data knyttet til folkehelse i masteroppgaven

  • ha inngående kunnskap i og forståelse for det teoretiske rasjonale og den metodikk som er knyttet til masteroppgaven

  • kunne redegjøre for metodiske utfordringer og vitenskapsteoretiske problemstillinger knyttet til det folkehelsevitenskapelige forskningsarbeidet studenten har utført

  • kunne bidra til nytenkning innenfor folkehelseforskning

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent deltakelse ved veiledning

  • Bestått alle forutgående emner i programmet

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen består av veiledning. Noe av veiledning kan være individuell og noe gruppe. Det er obligatorisk oppmøte til minst 10 veiledningstimer. Studentene skal ha veiledning som spesifiseres i egen veiledningskontrakt.

 

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Masteroppgaven kan enten være et individuelt arbeid eller gjennomføres i grupper på inntil tre studenter. Individuell justerende muntlig eksamen. Studenten(e) får en gradert karakter på innlevert masteroppgave. Denne kan justeres med inntil én karakter etter justerende muntlig eksamen.

Under justerende muntlig eksamen skal studenten innledningsvis gi en presentasjon av masteroppgaven. Resten av tiden skal være en samtale om masteroppgaven, for eksempel om sterke og svake sider ved det foreliggende arbeid. Justerende muntlig eksamen vil vanligvis kunne ta ca. en time, med ca. 20 minutter presentasjon og 30-40 minutters samtale. Presentasjonen er åpen for publikum.

For utdypende informasjon, se fakultetets masterhåndbok.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:24:58