Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk.

Anbefalte forkunnskaper

 

ME-400 Metode og statistikk. Videre må emnene i første studieår normalt være bestått før man kan begynne på masteroppgaven.

Innhold

Emnets innhold er i hovedsak knyttet til studentenes selvvalgte problemstilling og til studentenes arbeid med denne. Gjennom arbeidet med masteroppgaven skal studenten ta i bruk den teoretiske, analytiske og metodiske kompetansen de har tilegnet seg gjennom studiet.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

• ha evne til å sette seg grundig inn i teoretiske felt og analysere empiriske fenomener ved hjelp av egnede vitenskapelige metoder

• kunne evne til å koble teori og empiri i forsknings- og utviklingsprosjekter

• ha tilegnet seg grundige kunnskaper og ferdigheter om hvordan et vitenskapelig arbeid planlegges og gjennomføres, herunder hvilke legale og etiske rammebetingelser som gjelder for slike prosjekter

• kunne formidle resultater av forsknings- og utviklingsprosjekter både muntlig og skriftlig

Vilkår for å gå opp til eksamen

Vilkår for å gå opp til eksamen er godkjent prosjektskisse som presenteres på prosjektskisseseminar.

Undervisnings- og læringsformer

Det er utarbeidet egne retningslinjer for masteroppgaven om omfang, innhold, gjennomføring, prosedyrer, veiledning, pensum, form, innlevering, vurdering, opphavsrett og offentlighetskrav m.m.

Masteroppgaven er i utgangspunktet et individuelt arbeid, og forventet arbeidsomfang er 1080 timer.

To studenter kan etter søknad skrive masteroppgave sammen.

I forbindelse med masteroppgaven vil det bli holdt obligatoriske seminarer. Studentene har krav på veiledning og får oppnevnt en hovedveileder. Forholdet mellom student og veileder blir regulert i en veiledningskontrakt.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Tellende eksamen: Masteroppgave som teller 100%. Graderte karakter. Masteroppgaven vil bli evaluert av intern og ekstern sensor. Sensurfrist for masteroppgaven er 6 uker fra innlevering.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ME-501 – Masteroppgave i offentlig administrasjon 30
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:24:56