Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Innhold

Formulering av problemstillinger innen tidsdomenesimulering herunder: tilstandsvariabler, startverdier, tidsintegrasjon og oppstilling av lineære og ulineære algebraiske ligninger i kombinasjon med differensialligninger. Modellering av elektriske kretser og motorer (DC/AC). Modellering av hydrauliske systemer og transmisjonslinjer. Simulering av 2-dimensjonale og 3-dimensjonale mekaniske systemer med hydraulisk eller elektrisk aktuering. Numeriske metoder til løsning av lineære og ikke-lineære ligningssett, optimering og parameteridentifikasjon.

Læringsutbytte

Etter fullført emne, skal studentene

  • kunne sette opp matematiske modeller av multidisiplinære systemer og implementere disse modellene i egne programmer (f.eks. MATLAB) eller i en kommersiell simuleringspakke (f.eks. SimulationX)

  • kunne bruke simuleringsmodellene som et designverktøy for å teste blant annet funksjon, stabilitet og ytelse

  • kunne kombinere forskjellige fagdisipliner (elektronikk, hydraulikk, reguleringsteknikk og mekanikk) i simuleringsmodellene

Studentevaluering

Emneevaluering gjennomføres som midtveisevaluering og i tråd med normalordningen i kvalitetssikringssystemet kapittel 2.1.1, dersom ikke andre opplysninger gis ved semesterstart.

Eksamen

Individuell skriftlig eksamen, 4 timer (teller 60 % av endelig karakter), og prosjektarbeid med obligatorisk fremlegging (teller 40 % av endelig karakter). Gradert karakter.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:28:33