Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Anbefalte forkunnskaper

Det anbefales at studenten har bestått 60 studiepoeng i kunst og håndverk.

Innhold

I dette emnet vil det arbeides tematisk med visuelle fenomener i samtiden som opptar dagens barn, unge og voksne. Begrepet visuell kultur brukes som en betegnelse for et felt der tradisjonelle oppdelingskategorier som kunst og arkitektur utvides til å inkludere bl.a. foto, tegneserier osv., og som inkorporerer refleksive og skapende tilnærmingsmåter til aktuelle tematikker i vår samtid. Foto, bilde, video og webformidling vil være typiske redskaper i arbeidet med dokumentasjon og produksjon innen de enkelte temaer. Teori om visuell kultur, didaktikk og estetikk er integrert i emnet.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene:

  • kunne gjøre rede for begreper knyttet til teori om visuell kultur

  • kunne analysere og drøfte problemstillinger knyttet til visuell kultur og se dette i et didaktisk perspektiv

  • kunne utarbeide egne uttrykk eller prosjekter basert på en undersøkende tilnærming til aktuell og samtidsrelevant tematikk

  • kunne vurdere ulike objekter eller prosjekter i lys av estetiske og kommunikative aspekter, hvor bl.a. formale, materiale og innholdsmessige elementer inngår, og kunne reflektere over bruk av slike virkemidler i eget skapende arbeid

  • ha tilegnet seg kunnskap og ferdigheter om utvalgte produksjonsformer innenfor visuell kultur

  • ha kompetanse i å arbeide teoretisk, praktisk og undersøkende med visuell kultur med forskjellige innfallsvinkler.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Ha gjennomført 3-6 obligatoriske arbeidskrav på verksteder. Hvilke arbeidskrav som er obligatoriske vil fremkomme i Canvas i begynnelsen av emnet. Godkjent obligatorisk tilstedeværelse

Undervisnings- og læringsformer

Emnet er basert på undervisning i og utenfor verksted, samt forelesninger og individuell veiledning. Undervisningen integrerer praktisk og teoretisk tilnærming til de ulike temaene. Studentenes eget skapende arbeid står sentralt, og det forutsettes at studenten arbeider selvstendig utover den fastsatte undervisningstiden. Det er obligatorisk tilstedværelse i all undervisning, veiledning og ved studieturer/ ekskursjoner.

Emnet er tilgjengelig for innvekslingsstudenter. Undervisningen foregår på engelsk ved behov. Veiledning og oppgaveskriving kan foregå på norsk.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei.

Eksamen

En individuell praktisk eksamen som også skal inneholde en skriftlig del hvor studenten reflekterer over noen gitte faglige aspekter ved oppgaven. (Den praktiske besvarelsen teller 60% og den skriftlige 40%)

I tillegg stilles det ut en presentasjon av utvalgte arbeider fra semesteret, med tilhørende dokumentasjon. Hvilke oppgaver som skal stilles ut bestemmes av faglærerne og kunngjøres senest to uker før eksamen. (teller som justerende på karakteren til den praktisk eksamenenen).

Karakteruttrykk: Gradert karakter.

Annen informasjon

Materialutgifter og utgifter til obligatoriske studieturer og ekskursjoner må påregnes.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:23:39