Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Innhold

Emnet inneholder fordypning i kunstnerisk utviklingsarbeid med utgangspunkt i studentens spesialfelt. Med kunstnerisk utviklingsarbeid menes i denne sammenhengen skapende og reflekterende aktiviteter innenfor eller på tvers av kunstfagene, som bidrar til å utvikle avansert kunstfaglig kunnskap og/eller erfaring. Emnet gir studentene anledning til å analysere egen kunstneriske praksis i relasjon til sentrale teorier og metoder innen estetikk og kunst.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha inngående kunnskap om kunstnerisk utviklingsarbeid i teori og praksis

  • kunne utvikle og formidle omfattende selvstendig kunstnerisk utviklingsarbeid

  • beherske begrepsapparatet for å analysere eget og andres kunstneriske arbeid, i lys av estetiske og kunstteoretiske perspektiver

  • kunne plassere og kontekstualisere eget kunstnerisk utviklingsarbeid i forhold til samtidens tendenser i kunstfaglige praksiser

Vilkår for å gå opp til eksamen

2-4 godkjente mindre praktiske oppgaver. 1 obligatorisk arbeidsvisning og godkjent konseptbeskrivelse på ca. 5 sider. Utfyllende informasjon fremlegges i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet er sentrert rundt studentens kunstneriske utviklingsarbeid og er i hovedsak studentstyrt, med lærerveiledning. Arbeidet kan foregå individuelt eller i gruppe. Underveis i prosessen skal studentene fremlegge foreløpige overveielser og resultater for veiledere, emneansvarlige og medstudenter. Emnet inneholder også seminarer og forelesninger knyttet til kunstnerisk utviklingsarbeid, samtidskunst og estetisk teori. Dessuten gjennomgås eksempler på kunstneriske utviklingsarbeider innenfor forskjellige kunstformer. Behov for veiledningstimer, verksted, rom etc. avtales mellom studenter og faglærere.

Forventet arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er 27 timer pr. studiepoeng.

Litteratur:
Et selvvalgt pensum på ca. 250 sider som godkjennes av faglærer. Gitt pensum på ca. 250 sider.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei.

Eksamen

  • Studenten holder en visning av resultatet av det kunstneriske utviklingsarbeidet. Teller 70 %.

  • En individuell muntlig prøve følger etter presentasjonen, med utgangspunkt i fremvist arbeid og konseptbeskrivelse. Teller 30 %.

Karakteruttrykk: Bestått/Ikke bestått.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
KF-411 – Kunstnerisk utviklingsarbeid 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:23:32