Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

For studieretningen Sikkerhetsledelse kreves det fullført bachelorgrad eller tilsvarende i informasjonssystemer eller fullført bachelorgrad i ingeniørfag innenfor elektronikk eller IKT-fag. For studieretningen Sikkerhetsteknologier kreves det fullført bachelorgrad i ingeniørfag innenfor elektronikk eller IKT-fag eller tilsvarende. Det kreves bestått eksamen i ett av valgemnene MA-221-G Diskret matematikk eller MA-209-G Matematikk 3 i UiAs ingeniørutdanninger 3 eller tilsvarende. Se nærmere detaljer i forskrift om opptak til masterprogram og videreutdanningsstudier ved Universitetet i Agder og utfyllende regler for opptak til masterstudiet i Cybersikkerhet

Innhold

Emnet omfatter følgende tre deler: - Teamarbeid og teamledelse Denne delen av emnet gir en introduksjon til teori om etablering, ledelse og utvikling av velfungerende team, herunder hvordan medlemmene av et team kan motiveres og stimuleres til kreativitet og innovasjon, samt hvordan man oppnår effektiv kommunikasjon innad i teamet og eksternt. Videre diskuteres metoder for konfliktløsning og etiske aspekter ved teamarbeid og teamledelse. - Effektiv kommunikasjon av begreper innenfor cybersikkerhet I denne delen gis en oversikt over sentrale begreper innenfor cybersikkerhet fra et ledelsesperspektiv. Ulike målgrupper for forskning på cybersikkerhet identifiseres, og det gis innføring i effektive kommunikasjonsstrategier. - Introduksjon til forskningsprosessen Emnet gir også en introduksjon til ulike trinn i en forskningsprosess: formulering av forskningsproblem, metode for litteratursøk, retningslinjer for rapportskriving og publisering og presentasjonsteknikk.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten kunne - forklare hvordan velfungerende team kan etableres og tolke hvordan egen personlighet og evne til problemløsning kan påvirke teamarbeidet - anvende anbefalte prinsipper for strukturering av teamarbeid og kunne bidra til å løse personkonflikter i et team, i henhold til etiske og profesjonelle retningslinjer - beskrive ulike utfordringer ved ledelse av flerkulturelle team - gjennomføre og beskrive en analyse av teamutvikling og gruppeprosess - kommunisere sentrale begreper innenfor cybersikkerhet effektivt til ulike målgrupper - definere ulike trinn i en forskningsprosess, fra problemformulering til rapportering og presentasjon av resultater

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjente obligatoriske presentasjoner og innleveringer, i tillegg til obligatorisk deltagelse i forelesninger og diskusjoner. Mer detaljert informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet gis i form av seminarer som omfatter forelesninger, øvingsoppgaver og gruppearbeid. Deler av undervisningen er obligatorisk, detaljert informasjon om dette gis i Canvas ved semesterstart. Totalt forventet arbeidsomfang er estimert til ca. 210 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Mappeinnlevering organisert som prosjektoppgaver. Nærmere informasjon om krav til mappen gis i Canvas. Gradert karakter.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:23:12