Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk

Anbefalte forkunnskaper

7.5 sp vitenskapelig metode, ME-100 eller tilsvarende.

Innhold

Emnet skal forberede studenten til masteroppgaven og gir mulighet for spesialisering innen utvalgte tema innen IS.

Undervisningen vil fokusere på aktuelle tema innen IS, hvordan teori kan anvendes i en empirisk studie, og metodikk for gjennomføring av litteraturstudier. Studentene introduseres til ulike tema og problemstillinger innen IS-feltet som kan være aktuelle fokusområder i en masteroppgave. Fokus på forskningsetikk og anvendelse av forskningsetiske retningslinjer inngår som en del av emnet.

I løpet av emnet skal studentene arbeide med en større teoretisk fordypningsoppgave hvor de skal gjøre en litteraturstudie relatert til tema i sin forestående masteroppgave.

Aktuelle tema innen IS som emnet fokuserer på, vil avhenge av pågående forskningsprosjekter og vil i stor grad være knyttet opp mot ulike forskningsgrupper der ansatte på instituttet deltar. Tema som studentene kan velge vil representere et bredt spekter av aktuelle interesseområder innen IS-feltet.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten kunne:

  • gjennomføre en litteraturstudie for et aktuelt tema innen informasjonssystemer (IS)

  • foreslå et teoretisk perspektiv, rammeverk eller modell og argumentere for hvorfor dette er egnet ved design og gjennomføring av en forskningsstudie innen IS

  • utforme en vitenskapelig rapport som oppsummerer og konkluderer resultatene fra en litteraturstudie relatert til et spesifikt tema innen IS

  • presentere mulige praktiske og teoretiske bidrag fra en planlagt studie innen IS

  • anvende etiske retningslinjer innen IS forskning

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatorisk fremmøte, obligatoriske presentasjoner og godkjente innleveringsoppgaver. Mer detaljert informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Organisert undervisning gis i form av seminarer. Deler av undervisningen vil være obligatorisk, dette opplyses ved semesterstart. Emnet vil i stor grad være integrert mot IS-404 Forskningsmetoder innen informasjonssystemer, og det anbefales at emnet tas samtidig med IS-404. Normert arbeidsinnsats for 10sp er 13 timer per uke.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Skriftlig oppgave (teller 100 %), vanligvis i gruppe på inntil to studenter. Graderte karakterer, A-F. Nærmere informasjon gis i Canvas.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-504 – Aktuelle tema og forskningsområder innenfor informasjonssystemsikkerhet 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:23:10