Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Innhold

Emnet fokuserer på teori og praksis relatert til forretningssystemer/Enterprise Systems, og gir muligheter for fordypning innen en spesiell kategori av forretningssystemer: Enterprise Resource Planning (ERP) systemer, Knowledge Management Systems (KMS) eller Customer Relationship Management (CRM) systemer. Type forretningssystem som det fokuseres på vil avhenge av tilgjengelige applikasjoner og undervisningsressurser ved fakultetet.

 

Emnet fokuserer på:

Forretningsarkitektur, implementeringsstrategier, skreddersøm, valg av leverandør, post-implementeringsspørsmål, business process reengineering (BPR), organisasjonsendring og endringsledelse. Emnet fokuserer i stor grad på relevante casestudier og forskningsartikler for å belyse hvordan og hvorfor organisasjoner oppnår suksess ved implementering av forretningssystemer og hvordan organisasjoner kan håndtere utfordringer i hele livssyklusen for disse systemene.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten inneha:

  • kunnskap om en spesifikk kategori av forretningssystemer (for eksempel ERP-systemer)

  • praktiske ferdigheter relatert til bruk og konfigurering av denne kategorien av forretningssystemer

 

Studenten skal videre kunne:

  • Diskutere sentrale konsepter, teorier og livssyklusmodeller som angår forretningssystemet som har vært i fokus

  • Reflektere over teknologiske og organisatoriske implementeringsutfordringer, samt forstå motivasjon og fordeler tilknyttet implementering av denne type forretningssystem

  • Gjennomføre en analyse i en spesifikk forretningskontekst for å kunne avklare krav til forretningssystemer og komme med profesjonelle råd og anbefalinger basert på en kravanalyse

  • Installere en programvarepakke med tilsvarende funksjonalitet som forretningsapplikasjonen gjennomgått i emnet, samt gi råd for å unngå fallgruver i en implementeringsprosess.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatorisk fremmøte, obligatoriske presentasjoner og innleveringer. Mer detaljert informasjon gis ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Organisert undervisning gis i form av seminarer og laboratorieøvelser. Deler av undervisningen vil være obligatorisk, dette opplyses ved semesterstart. Forventet arbeidsomfang for 10 sp er 13 timer per uke.

Studentevaluering

Emneevaluering gjennomføres som midtveisevaluering og i tråd med normalordningen i kvalitetssikringssystemet kapittel 2.1.1, dersom ikke andre opplysninger gis ved semesterstart.

Eksamen

Skriftlig oppgaver og rapporter som teller 60 %, og skriftlig eksamen som teller 40 %. Graderte karakterer. Nærmere informasjon gis i Canvas.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:23:09