Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Engelsk, om det er engelskspråklige studenter som tar emnet.

Innhold

Emnet gir en oversikt over ulike informasjonssystemer som støtter digitalisering av virksomhetsomspennende funksjoner og prosesser. Studentene skal gis en grunnleggende innsikt i kritiske faktorer relatert til planlegging, innføring og anvendelse av slike systemer samt hvilken rolle disse kan ha i en integrert og bærekraftig IS infrastruktur. For de ulike typer systemer diskuteres muligheter og begrensninger, samt faktorer som påvirker implementering og bruk i organisasjoner.

Eksempler på kategorier av systemer/applikasjoner som normalt blir omhandlet:

  • Supply Chain Management (SCM)

  • Enterprise Resource Planning (ERP)

  • Customer Relationship Management (CRM)

  • Knowledge Management Systems (KMS)

  • Data Warehousing, Big Data og Business Intelligence

  • Tjenesteorientert arkitektur (SOA)

  • Skybaserte tjenester

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • Kjenne til og være i stand til å diskutere de viktigste begrepene i moderne Enterprise Systems (ES)/forretningssystemer.

  • Forstå hvordan slike systemer relaterer til hverandre, systemenes formål og forventet nytte og virkninger av disse.

  • Kjenne til organisasjonsmessige og teknologiske utfordringer ved digitalisering av virksomheter og implementering av ES.

  • Være i stand til å finne og anvende kunnskap for derigjennom å analysere mulighetene for å bruke Enterprise Systems/forretningssystemer i en gitt organisasjon og vurdere eventuell egnethet for en gitt ES-pakke i organisasjonen

Vilkår for å gå opp til eksamen

Deler av undervisningen er obligatorisk, og alle gjesteforelesninger og eventuelle lab-øvelser krever obligatorisk deltagelse. Dette opplyses ved semesterstart. Obligatoriske oppgaver og presentasjoner må være gjennomført og godkjent.

Undervisnings- og læringsformer

Organisert undervisning gis normalt som 6 timer forelesning og/eller gruppearbeid/prosjektarbeid per uke. Undervisningen kan bli gitt på engelsk, dette vil bli avgjort ved semesterstart.

Forventet arbeidsinnsats for 10 sp er 270 timer pr semester.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Ja, forutsetter mulighet og kapasitet.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Opptakskravet er det samme som for Master i informasjonssystemer

Eksamen

4 timers skriftlig eksamen som teller 60 % og prosjektoppgave(r) i grupper som teller 40 % av den endelige karakteren. Begge deler må være bestått. Graderte karakterer (bokstavkarakterer).

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:23:08